Blogger tarafından desteklenmektedir.

Vanity Fair ile Hollywood'un güçlü 11 kadını

by - 06:23



Vanity Fair Hollywood özel sayısı bu yıl güçlü ve yetenekli 11 kadını kapağına konuk ediyor. Natalie Portman ve Lupita Nyong'a , Amy Adams'tan Emma Stone'ye kadar uzanan Oscar ödüllü ve aday olmuş isim bu özel sayıda yer alıyor.


Vanity Fair’in gelenekselleşen ve her yıl merakla beklenen Hollywood kapağı yayımlandı. İlk kez derginin Instagram hesabından yapılan paylaşım , “2017 Vanity Fair Hollywood kapağı, merak edilen en harikulade kadınları tanıtıyor” notu ile sunuldu. Kapakta Hollywood’un en ünlü kadın oyuncularından Natalie Portman, Amy Adams, Lupita Nyong’o, Emma Stone, Dakota Johanson, Ruth Negga, Elle ve kardeşi Dakota Fanning, Greta Gerwig, Aja Naomi King ve Janelle Monae yer alıyor. 

Emma STONE

Stone, TV dizisi Drive'dan sonra ilk çıkışını komedi filmi Superbad ile yaptı. The House BunnyGhost of Girlfriends Past , Zombieland ve Paper Man'de sahne aldı. 2010'da, Marmaduke'deki Mazie karakterini seslendirdi ve kendisine En İyi Aktris Altın Küre Ödülü adaylığı getiren komedi filmi Easy A'de başrol oynadı. 2011'de, Crazy, Stupid, Love ve The Help'te başrol oynadı.2012'de, Örümcek Adam serisinin yeniden çekilen filmi, İnanılmaz Örümcek Adam’da oynadı. 2013'te, Gangster Squad'da başrol oynadı. İnanılmaz Örümcek Adam 2'de Gwen Stacy rolünü tekrar canlandırdı. 2015 yılında Woody Allen'la ikinci projesi olan "Aloha" filminde yer aldı. Emma Stone son olarak "La La Land" filmi ile gündemde yer aldı. Adından sıkça söz ettiren ve Oscar'da . adaylığı bulunan film gişede de büyük ilgi gördü. 

Natalie PORTMAN


Natalie Portman kariyerine 14 yaşında Léon adlı film ile adım attı. Burada ki performansı ile ilgiyi toplayan Portman, 2005 yılında Closer filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi ve aynı dalda Altın Küre ödülünü aldı. 2011 yılında rol aldığı ve oyunculuğu ile alkışları topladığı "Black Swan" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını ve Altın Küre'yi kazandı.

Janelle MONÁE


Müzik kariyerinin altın çağını 2007-2008 yılları arasında yaşayan Monae'nin albümü, eleştirmenlerden olumlu değerlendirmeler aldı ve "Many Moons" şarkısı şarkıcıya 2009'da En İyi Urban/Alernatif Performansı dalında bir Grammy adaylığı kazandırdı.
Monáe, No Doubt grubunun düzenlediği Summer Tour 2009'da açılış sanatçısı olarak sahne aldı. Son single'ı "Open Happiness", American Idol yarışmasının 2009 sezon finalinde yer aldı.

Dakota JOHNSON

Dakota Mayi Johnson , kariyerine 12 yaşında çocuk model olarak çekimlere katılmakla başladı. 1999 yılında Antonio Banderas'ın yönettiği Crazy in Alabama filminde annesi ile birlikte rol aldı. 2006 yılında Miss Golden Globe seçildi. 2009 yılında dünyaca ünlü giyim markası Mango için modellik yapmaya başladı.
Okul hayatını tamamladıktan sonra oyunculuk kariyerine 2010 yılında Facebook'un kuruluş serüveninin anlatıldığı Jesse Eisenberg ve Justin Timberlake'in başrol oynadığı The Social Network filmi ile başladı. Film 8 dalda ödül kazandıktan sonra oyuncu kariyerinde yükseliş yaşadı. Ardından sırasıyla Beastly, Theo, For Ellen, Savage Innocent, Goats gibi birçok yapımda yer aldı.
Filmlerinin yanı sıra oyuncu birçok televizyon serisinde yer aldı. Ben and Kate isimli dizi ile ününü arttırmasına yardımcı oldu.Yakaladığı ivmesini Need for Speed ve William Shakespeare'in oyunu olan Cymbeline adlı filmler ile daha da yukarılara taşıdı. Oyuncunun parlaması ve adını duyurması ise Grinin Elli Tonu filmindeki Anastasia Steele rolü ile oldu. 

Elle FANNING- Dakota FANNING



Mary Elle Fanning aktris Dakota Fanning'in kardeşidir. İlk Sinema Deneyiminde 2001 yapımı I Am Sam filminde Dakota Fanning ile birlikte rol almış ve onun karakterinin 2 yaşındaki halini canlandırmıştır.

Hannah Dakota Fanning Benim Adım Sam filminde ki başrolünü Sean Penn'in oynadığı film ile ilk çıkışını yapan Fanning, küçük yaşından itibaren birçok filmlerde ve dizilerde yer aldı. Fanning, Saturn ve Satellite gibi ödüllerin yanı sıra Screen Actors Guild ödülüne aday gösterilen en genç insan oldu.

Amy ADAMS

1999 yılında Drop Dead Gorgeous isimli komedi filmiyle kariyerine başladı. 
İlk kez performansıyla Oscar'a aday olduğu yapım Junebug filmidir. 2005 yapımı Junebug filmi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Bağımsız Ruh Ödülleri ve Broadcast Film Critics Association Awards kazanmış; Satellite , Screen Actors Guild ve Oscar'a aday gösterilmiştir. Ayrıca Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanmıştır. Kariyerinde bu gelişmeler ile birlikte Akademi Ödülleri'ni dağıtan Academy of Motion Picture Arts and Sciences üye olması için davet edildi.
2007 yılında Walt Disney'in Enchanted isimli film 21 Kasımda ABD'de vizyona girdi ve girdiği hafta en çok izlenen film oldu.
2008 yapımı Sunshine Cleaning filminde Emily Blunt ile birlikte rol almıştır. Aynı yıl John Patrick Stanley aynı isimli oyunundan uyarlanan Doubt isimli filmde Meryl Streep ve Philip Seymour Hoffman ile birlikte rol almıştır. Bu filmle de Oscar adayı olmuştur.
Derginin kapağında yer alan diğer isimler;
(Ruh Negga- Aja Naomi King)


(Lupita Nyong’o-Greta Gerwig)




Vanity Fair'in Hollywood Sayısı, 2 Şubat Perşembe günü New York ve Los Angeles'taki gazete bayileri ve mobil cihazlarda satışa sunulurken, 7 Şubat'ta tüm dünya ile buluşacak. 



Photograph by Annie Leibovitz. Styled by Jessica Diehl. Kaynaklar: Wikipedia, Vanity Fair, NTV
Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram