Blogger tarafından desteklenmektedir.

Stil sahibi anneler ve çocukları #3 : Beyonce - Blue Ivy Carter

by - 03:55


Uzun zamandır devam ettirmek istediğim ve üçüncüsü ile karşınızda olduğum stil sahibi anneler ve çocukları yazıma hoş geldiniz! North West ve Suri Cruise'nin minik ve bir o kadar büyümüşte küçülmüş tarzlarını beraber mercek altına aldık. Şimdi ise objektifimizi son zamanlarda magazin gündeminin en gözde annesi olan Beyonce'ye çeviriyoruz. Blue Ivy ve yoldaki ikizlerinin müjdesini geçtiğimiz ay veren başarılı şarkıcı tarzı ve kızı ile olan uyumuyla sık sık moda gündemini meşgul ediyor.
 


Beyonce başarılı kariyeri, yaptığı işler, feminist duruşu ile oldukça beğenilen ve takdir toplayan bir sanatçı. Tüm bunların yanı sıra Jay-z ile yaptığı evliliği (her ne kadar sürekli aldatma ve ayrılık haberlerini duysak bile) ve özel hayatıyla da adından söz ettiren Beyonce şimdilerde yeni bir heyecanı daha paylaşıyor. 2012'de Blue Ivy ile yaşadığı annelik heyecanını bu kez daha farklı yaşıyor. Eğer hazırsak, Beyonce ve küçük kızının tarzından, Blue Ivy'nin dış görünüşüne dair yapılan yorumlara ve kardeşlerinin heyecanına kadar uzanan serüvenimize başlayalım.







İlk olarak anne-kızın uyumundan başlamak istiyorum. Beyonce birçok sansasyonel habere ve haklarında yapılan olumsuz yorumlara inat kızıyla hep bir uyum içerisinde oldu. Şuan 5 yaşında olan Blue Ivy Carter daha çok babasına benzediği ve toplumun "güzel" algısı dışında kaldığı içinde "çirkin" diye niteleyeceğim yorumlarda bulunuldu. Küçücük bir kız çocuğunun daha şimdiden bu kalıplara ve aslına bakıldığında cinsiyetçi söylemlerin içerisinde bulması ve bir şekilde maruz kalması gerçekten çok üzücü. Bu küçük kızın annesi Beyonce gibi feminist harekete destek veren biri olunca bu aslında biraz daha can sıkıcı bir hal almış olsa gerek. Bu konuyu daha sonra daha detaylı ve biraz küçük eleştirilerle başka bir yazımda ele alacağım.

Nerede kalmıştık, anne-kızın uyumunda. Beyonce kızı ile uyum içerisinde görünmekten, aynı parçaları ve renkleri taşımaktan oldukça keyif alıyor olacak ki, anne-kız ne zaman yan yana görülse ilk bu dikkat çekiyor. Beyonce özellikle Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında sık sık bunu sergiliyor. İkilinin fotoğrafları ise enerji ve renk dolu.




Blue Ivy'nin annesi ile uyum içinde olduğu bir diğer detay ise, gözlükler... Tarzının vazgeçilmezi olan havalı gözlükler Beyonce gibi kızının da favori aksesuarları arasında yer alıyor.

Beyonce ve kızının bir diğer dikkat çeken uyumu kırmızı halı görünümleri. Anne-kız birbirinden tasarım kıyafetler ile her kırmızı halıda yer aldıklarında adlarından söz ettirmeyi başarıyorlar.Babası Jayz'ye olan düşkünlüğü bilinen Blue Ivy ödül törenlerinde de annesine destek vermekten de geri kalmıyor.
Sıra geldi Blue Ivy'nin günlük kıyafet seçimlerine... Annesinin abartıdan uzak tutmaya çalıştığı ve yaşına uygun olan şeyleri kızına giydirdiği dikkat çekiyor. Çoğu zaman yine annesi ile uyum içerisinde kameralara yansırken, kimi zamanda mini deri ceketleri ile babasının kucağında kameralara yakalanıyor.



Blue Ivy'nin anne ve babası ile katıldığı kostümlü partilerde ki tarzı da oldukça konuşuldu. Kendi doğum günü partisinde ise Beyonce'nin Alice harikalar diyarında karakterlerinden birine bürünmesi kızı için yapacaklarının sısnırını sergiliyor adeta.



Son olarak kısaca bahsedecek olursak Blue Ivy, North West ve Suri Cruise'nin aksine daha yaşına uygun ve özel davetler dışında ihtişamdan uzak duran bir çocuk. Kamera karşısına da oldukça az getirilmeye çalışılan ufak kızın anne ve babasının etkisi ile tasarımcıların hedefinde olması kaçınılmaz oluyor. Katıldığı davetlerde ünlü tasarımcılar Blue Ivy için özel parçalar hazırlıyor. Daha şimdiden bir şekilde aslında sektörün içerisine çekiliyor bu minikler. Tabi onların tercihi ve seçimi olmadan gerçekleşiyor bu. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bulursunuz bilmiyorum ama buda ayrı bir yazı konusu olabilir.
Bunu söylemişken küçük bir yeniliğin de müjdesini vereyim. Artık ufak köşe yazısı tadında kendi kişisel yorumlarımı yazdığım gönderilere buradan ayrı bir bölümden ulaşabileceksiniz. Bu konuda oldukça heyecanlıyım umarım bu heyecan ve isteğimi de sizlere doğru bir şekilde yansıtacağım. Mutlu hafta sonları diliyorum herkese. Sevgiler.
Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram