Blogger tarafından desteklenmektedir.

Rihanna ile gelen umut

by - 08:19

Uzun zamandır beklenen akım gerçekleşiyor galiba kızlar. Fazla kilolar ile her sezon başında mücadele etmeye çalışan bizler Rihanna'nın gölgesinde toplanıp tabuları yıkabiliriz. Birkaç gündür gala görünümleri ile adeta cesaret veren Rihanna "Fazla kilolarımla ben barışığım, siz de barışın" mesajı veriyor.

Bir süredir sosyal medyayı meşgul eden bir haber var. Valerian filminin oyuncu kadrosunda yer alan ve galalarda aldığı fazla kiloları ile dikkat çeken Rihanna adeta eleştiri yağmuruna tutuluyor. Tam bu anda ise herkesin aklını bir soru kurcalıyor, "Kilo moda olur mu?"

Sosyal medya hesaplarımda gezerken Rihanna'nın fotoğraflarına denk gelmeye başladım. İstisnasız tüm fotoğraflarının altında kiloları hakkında cümleler ve bu yönde paylaşımlar yer alıyordu. Üzülenler, eleştirenler, yargılayanlar oldukça fazla sayıdalar. Ama tam o sırada azınlıkta olsa azımsanmayacak kadar olan bir topluluk parıldıyor. Bir ihtimal acaba artık rahat eder miyiz. rahatça yemek yer miyiz, kilolu kadınlar moda olur mu umudu taşıyan insanlar var bu toplulukta.

 Bir zamanlar balık etli kadınlar en güzel kadın profili iken , 0 beden diye anılan zayıflık modası geldi. Bunun moda olması ise ne kadar yerinde bir şey tam bir tartışma konusu. Zayıflamak uğruna ilaç içip ölen insanlar, anoreksiya olan mankenleri ise hepimiz bir dönem duyduk ve üzülerek takip ettik. Tam bu noktada kadın vücudunun bu denli metalaştırılıp, moda içerisinde yer almasını sorgulamadan edemiyor insan. Dönem dönem ikonlaşan isimlerin ise böyle kamera karşısına geçmesi de sistemi allak bullak ediyor ve sersemleştiriyor. Çünkü o Rihanna, dünya yıldızı ve tasarımları bu fizik ile taşımamalı. Ama bu hareket ve cesaretinden dolayı koca bir alkışı bu güzel kadına armağan ediyorum. 

Makyaj artisti Alp Kavasoğlu'nun sosyal medya hesabında Rihanna paylaşımı ise yarayan kananın en trajikomik halde yansıtılmış haliydi. "Rihanna'dan sonra kilo moda olur mu acaba nolur olsun Allah aşkına. Yeter artık kusana kadar Nutella yiyesim var" sözleri ile pek çoğumuzun sesi olmuş. Rihanna sen nelere kadirsin şuan bir bilsen. Kaşık kaşık çikolatalar, cipsler ve nice uzak durulan yasaklı meyveler... 

Belki olur belki olmaz şuan tam bir muamma ama biraz olsun bu tabular içerisinde olmaktan sıkılmış pek çok insan güç alıp bunu haykırdı. Bu çok güzel oldu. Biz ince, zayıf veya fit olmak zorunda değiliz. Bugün bunu dünyaca ünlü bir yıldız dilediğince açık bir şekilde gösterdi. Hoş zamanında Adele gibi bir kadın vardı o zaman bunca ses yükselse şimdiye moda ritüeline girmişti kilolu kadın profili. Hem kim demiş ki Rihanna zayıf olmak zorunda diye? Her insan gibi onun da fazla kiloları olabilir. Ve bu kiloları giydikleri ile dilediğince sergileyebilir.

Siz her halinizle güzelsiniz!

You May Also Like

0 yorum

Instagram