Blogger tarafından desteklenmektedir.

2017 sonbahar trendleri

by - 08:21


Çok uzun bir aradan sonra "Artık bir şeyler yazmak lazım!" diyerek bilgisayarı aldım elime. Mezuniyet telaşım, bitmek bilmeyen koşturmalar ve dilediğim gibi geçmeyen bir yaz tatilinin sonunda tekrardan buradayım. Yazmaktan ve üretmekten bir süre uzak kalabiliyorsun sanırım. Hep dilimde bugün post girsem keşke, bir şeyler yazmak lazım denemelerinin sonunu da bu şekilde getirmiş olalım.

Tatili şöyle bir analiz etmek gerekirse, bu sene olabildiğine sıradan ve durağan bir yaz sezonu oldu benim için. Bu durumu ise yeni mezunlar için sudan çıkmış balık sendromu olarak adlandırdım. Bu sendrom hayata atılmak ve bir yerden hayatı yakalamak için binlerce, milyonlarca öğrencinin çabalarının sonucu olarak bir afallama ve hayal kırıklığı barındırıyor. Bu konu hakkında özel olarak sizlere bir yazı yazıp içimi dökeceğim. Bir de eğer bu gazla devam edersem size bu yaz yaptığım iki küçük gezi notlarımı bir garip yolcu bölümünde paylaşacağım.

Asıl konuya gelecek olursak, malumunuz sonbahar sezonuna girmiş bulunmaktayız. Mevsim geçişleri ise bizler için oldukça sancılı ve zor geçiyor. Böyle zamanlarda ilk olarak gözler sezon renklerini ve favori parçaları arar oluyor. Bunları bir arada görmek bence mükemmel bir hizmet :) O zaman sezonun trendlerine hep birlikte göz atalım mı?

Kırmızı alarm!



Öncelikle dikkat çeken ve dolabımıza ekleyeceğimiz renk bu sezon "Kırmızı".Kahve tonlarının, yeşillerin, sarıların olduğu mevsimdir sonbahar. Bu sene ise oldukça göze batan bir renk bu toprak tonlarının arasına sızdı. Kırmızı rengini montlardan çantalara değin her yerde görmeye hazır olun. Sonbaharın dökülen kahverengi yaprakları ile yan yana geldiğinde ise bence oldukça enerjisi yüksek görünümlerle karşılaşacağız.

Kırmızı bu sonbahar-kış sezonunda hemen her parçaya renk verecek. Özellikle oldukça iddialı tek parçalar yerine aksesuar kullanmak isteyenler için oldukça fazla seçenek var.
Ben özellikle kar beyazı ile kırmızı renginin uyumuna bayılıyorum. Yukarıda ki kırmızı bereye ise şimdiden göz diktim.

Küçük bir not: Görsellerde yer alan tüm ürünlere Bershka markasının web sitesinden ulaşıp online alışveriş yapabilirsiniz.

Peluşların gücü adına





Geçtiğimiz sezonlarda fazla etkili olmasa da yapay kürk ve tüylü parçalarla karşılaşıyorduk. Fakat bu yıl daha öncekiler gibi değil. Peluşların adeta bir istilası var denebilecek kadar çok yumuş yumuş parçalar bizleri bekliyor olacak. Telefon kaplarına değin her şey markalarca hazırlanmış durumda hatta. Ne kadar sever veya tercih edersiniz bilmiyorum ama bu geçiş döneminde havalar serinlerken yumuşacık bir peluş mont bence hiçte fena olmaz gibi.







Ekose geri dönüyor



Okulların açılmasına denk gelen bu sezon geçişi bir taraftan ekose ile göz kırpıyor. Ekose hemen her yıl bir dönemde kendini gösterip ben burdayım diyor. Bu yıl ise sonbahar mevsiminden itibaren sıkça göreceğiz. Maskülen tarza yakın blazer ceketler, takımlar ise ekosenin belki de en sevdiği parçalar. Önceleri mini okul eteklerini andıran formlardaki parçalara hayat veren bu desen bu sene biraz daha oversize ve takım parçalara eşlik edecek.





Balon kolların hakimiyeti 

Geçtiğimiz yıl bomba etkisi ile vitrinlerde yerin, alan balon kollar bu sene yine bizlerle. Markaların özellikle peluş ve tüy detayla birleştirdiği balon kollar oldukça dikkat çekecek. Bunun dışında geçtiğimiz sezondan taşınan yatay çizgiler ve nakış modası da hız kesmeden sezon boyunca rüzgar gibi esecek. Balon kolları geçtiğimizin sezonda düz renk ve sloganlar ile görmüştük şimdi ise tüy, nakış ve peluş gibi bu sezona uyarlamaları ile görüyoruz. Dikkat çeken benzerlik ise bu sezonda da yine sweatshirtler formunda olmaları. Spor tarzı şıklaştıran bu dokunuş ile oldukça rahat ve şık görünümler elde edeceğiz.




Çiçek açmaya hazır ol


Bu sezon bir diğer dikkat çeken detay ise çiçek desenli parçalar. Özellikle etek ve pantolonlara sıçrayan çiçek deseni hem renk hem hareketlilik getirecek. Sonbahar kış sezonunun renkli geçeceğinin sinyallerini kırmızı ile alıp çiçekler ile daha da kesinleştirdik. Birbirinden renkli çiçekli parçalarla basic parçaları birleştirmek ise oldukça hayat kurtarıcı olacağa benziyor. Pantolonlar ise adeta üstüne bir kazak alta bir bot giy çık rahatlığını sunmuyor mu sanki?

You May Also Like

0 yorum

Instagram