Blogger tarafından desteklenmektedir.

89. Oscar töreni raporu

by - 10:14


89. kez düzenlenen Akademi ödülleri dün sahiplerini buldu. Kırmızı halıdan, ünlülerin akın ettiği after party, ödülü alacak isimler merakla takip edildi. Oscar törenine dair tüm notları bir arada bu yazıda bulabilirsiniz.
Oscar ödül töreni yılın sabırsızlıkla beklenen ve ülkemizde de seyirciyi gecenin bir yarısı ekran başına toplayan ödül törenleri arasında ilk sıralarda yer alır. Bu yıl 89. kez sahiplerini bulan Oscar heykelleri dışında törende gerçekleşen olaylarla da tarihin en çok konuşulan Oscar töreni oldu. Geceye en iyi film dalında ki ödülün yanlış anons edilmesi, töreni protesto edip ödülünü almaya gelmeyen yönetmen ve kırmızı halı öncesi yaşanan krizler imza attı. Kırmızı halıdan törenin kazananlarına, tören öncesinde ve esnasında yaşananlardan Vanity Fair'in partisine kadar uzanan yazıya kırmızı halı görünümleri ile başlayalım. 

Kırmızı halıda kim ne giydi?

Fotoğraflar : Getty Images Turkey
"La La Land" filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilen Emma Stone üst kısmı dantel işlemeli alt kısmı püskül detaylı Givenchy tasarımı altın sarısı elbisesi ile kırmızı halıda yerini aldı. Saç ve makyaj tercihinde ise oldukça sadelikten yana olan Stone, saç rengine uygun makyajı ile hem göz rengini ortaya çıkarmış hem de asil görünümünü tamamlamış.

Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Scarlett Johansson’ın seçimi ise Azzedina Alaia tasarımı tülden ve beldeki kemerden oluşan elbiseden yana oldu. Kısa saçlarını elbisesinin hanım hanımcıklığının ötesinde tutmayı tercih eden yıldız, makyajında da oldukça durgun ve duru renkleri tercih etmiş.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Jessica Biel Kaufmanfranco tasarımı kapalı vücudu saran altın tonda bir elbise tercih etmiş. Tamamı işlemeli olan elbiseyi sade bir topuz ile tamamlayan Biel, makyajında da metalik nude tonları tercih etmiş.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Ünlü model Karlie Kloss  Stella McCartney tasarımı ile gecede beyaz tercih edenler arasında yerini aldı. Tek kol detaylı düz uzun elbisesi ve iri taşlı choker kolyesi ile tamamlayan model, vak saçları ve şeftali tonlarında ki ruju ile sadeliği elinde tutarken küçük numaralarla ışıltıdan uzaklaşmamış.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
"Grinin Elli Tonu" ile ününe ün katan ve şu sıralar "Karanlığın Elli Tonu" filmi ile adından söz ettiren Dakota Johnson açık sarı renkte saten detaylı bir elbise tercih etmiş. Gucci tasarım elbisesini gecenin makyaj favorisi olan metalik ve toprak tonları ile tamamlayan genç yıldız, sade bir görünüme imza atmış.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Charlize Theron kırmızı halıda Christian Dior tercih eden isimler arasında yer aldı. Parlak elbisesini yine uzun ve oldukça ışıltılı bir küpe ile tamamlayan Theron, kısa saçları ile maskülen bir havaya da sahip. Makyaj tercihini ise gözlerinin rengini ortaya çıkaracak sade tonlardan yana kullanırken pastel tonu dudaklarında tercih etmiş.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Chrissy Teigen kırmızı halı seçimleri ile şüphesiz bu aralar en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor. Derin bacak yırtmaçlı, cesur elbiselerden vazgeçemeyen Teigen, Oscar kırmızı halı görünümünü Zuhair Murad tasarımı derin yırtmaçlı üst kısmı işlemeli beyaz bir elbise ile oluşturmuş. Toprak tonlarında, gecede çoğu ismin aksine,smoke bir göz makyajı tercih ederken dudaklarını silik tutarak gözlerini ön plana çıkarmış.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Oscar de la Renta siyah kadife alt kısmı volan detaylı elbisesi ile Brie Larson kırmızı halıda yerini aldı.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Hailee Stenfield üç boyutlu kumaştan yapılmış çiçek figürleri ile bezeli Ralph&Russo tasarımı elbisesi ile bu yıl renk olarak beyazı seçenler tarafında yerini aldı. Sıcak tonlardaki göz makyajı ve toplu saçı ile Stenfield gecenin en sade ve duru yıldızlarındandı.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Kristen Dunst geceye balo elbisesini andıran önü kısa gelen bir elbise ile katılmış. Straplez elbisesi, zarif kolyesi ve dağınık saçları ile Dunst tercihini Christian Dior'dan yana kullanmış. 
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Ruth Negga Valentino tasarımı kırmızı bir elbise tercih etmiş. Bordo tacı ve bordo ruju elbisenin feminen havasını biraz daha gotik bir forma sokmuş.
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Nude renkte işlemeli halter yaka Armani Prive elbisesi ile Nicole Kidman kırmızı ruju ve yoğun göz makyajı ile elbisesini çok daha canlı göstermiş. 
Fotoğraflar : Getty Images Turkey
Michelle Williams üstü siyah derin göğüs dekolteli altı krem renk üstü işlemeli Louis Vuitton tasarımı elbisesi ile kırmızı halıda yerini aldı. Kısa sarı saçları ve nerdeyse makyajsız hali ile gecenin en doğal ve sade ismi oldu.


En iyi film ödülü kimin?



Akademi Ödülleri tarihinde bir ilk yaşandı. Merakla beklenen “En İyi Film” ödülü zarflar karışınca yanlış filme verildi. Büyük tepki çeken ve "skandal" olarak nitelendirilen bu olay karşısında sahnede yer alan isimler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Tarihe geçen bu olayın başlangıcı ödülü sunmak için sahneye gelen Warren Beatty'in zarfı sahneye birlikte çıktığı Faye Dunaway’e anons etmesi için uzatması ile oldu. “En İyi Film” kategorisinde en güçlü adaylardan olan "La La Land" filminin anons edilmesi ile ekip büyük bir mutluluk ile sahneye çıktı. 
Filmin yapımcısı Jordon Horowitz ödül konuşmasını yaparken, birden sahneye elinde yeni bir zarfla gelen Oscar ekibi görevlisinin zarfların karıştığını söylemesi üzerine Horowitz olayı toparlayarak, "Hayır hayır, bir hata var. Moonlight, en iyi film ödülünü siz kazandınız" dedi ve Moonlight ekibini sahneye çağırdı. Olayın sonrasında yanlış anonsu yapan  Warren Beatty ve Faye Dunaway: “Bize verilen zarfın içindeki kartta, 'Emma Stone - La La Land' yazıyordu" şeklinde açıklama yaptı.

Merly Streep ve Karl Lagerfeld krizi



Söz konusu Oscar gibi bir ödül töreni olunca yarış sadece ünlü isimler arasında olmuyor. Kırmızı halı yarışında Haute couture dünyası da rekabet içerisinde yer alıyor. Kırmızı halıda ünlü isimlerin taşıyacağı tasarımlar uzun bir çalışma sürecinden geçiyor ve bu isimlerde moda markalarının elçiliğini üstleniyor. Şimdiye kadar bu işbirliklerinde herhangi bir magazinsel olay veya anlaşmazlık basına yansımadı. Bu yıl bu alanda da bir ilk yaşandı. Meryl Streep ve Karl Lagerfeld arasındaki elbise krizi, Oscar'ın en çok konuşulan olayları arasına girdi.

Ünlü aktris Meryl Steep'in Oscar'a, Chanel imzalı bir elbiseyle katılacağı tören öncesinde konuşulanlar arasındaydı. Ünlü yıldızın Chanel tasarımı ile yakalayacağı görünüm merakla bekleniyordu, geçtiğimiz Cuma günü Karl Lagerfeld bir açıklama yapana kadar. Lagerfeld'in iddiasına göre, Streep, ödül töreninde giymek üzere haute couture bir elbise sipariş edip, yapım aşamasındayken iptal etmiş. Yıldızın bunu yapma sebebi ise sözde başka bir markanın tasarımını giymesi için kendisine teklif edilen parayı kabul etmesiymiş.
Streep için hazırlanan Chanel elbisesinin değerinin 100 bin Euro olduğunu söyleyen Lagerfeld, Streep'i basitlikle itham edince ünlü yıldız sessizliğini bozdu. Karl Lagerfeld'in açıklamalarının gerçeğı hiçbir şekilde yansıtmadığını ve bunun kişiliğine açık bir saldırı olduğunu üzüntüyle dile getiren Streep, Karl Lagerfeld'ten hem kişisel hem de resmi bir özür açıklaması beklediğini belirtti. Lagerfeld'in bu yaşanan tatsızlığı sonradan bir yanlış anlaşılma olarak değerlendirmesini kesinlikle kabul etmeyen Streep, Lagerfeld'in af dilemesi gerektiği konusunda ısrarcı ve kararlı. Meryl Streep ödül törenine Elie Saab imzalı bir tasarımla katıldı. 

Oscar'da Trump etkisi



  • Kırmızı halıda ünlü isimlerin aksesuar seçiminde bir detay dikkat çekti. Milyon dolarlık mücevherlerden daha çok ses getiren mavi kurdeleler, Amerikan Sivil Haklar Sendikası'na destek amaçlı, Donald Trump'ın insan haklarını ihlal etmeye teşebbüs eden girişimlerine karşılık bir protesto işlevi görüyor. Sendika, Oscar aracılığıyla seslerinin daha fazla duyulmasını umut ediyor. Ruth Negga, Lin-Manuel Miranda ve Karlie Kloss, Amerikan Sivil Haklar Sendikası'nın bu özgürlük, eşıtlik ve adalet çağrısına anlamlı mavi kurdelelerle katılan isimler arasında yer aldı.


  • Espirili tavrı ile geceye damgasını vuran ve başarılı bir Oscar performansı sergileyen Jimmy Kimmel'ın gündeminde Donald Trump vardı. Amerika'daki kutuplaşmaya dikkat çeken Kimmel, Trump'a sataşmayı da ihmal etmedi. Kimmel, canlı yayın esnasında Trump'a tweet bile attı.

  • "En İyi Yabancı Film" dalında ödül kazanan The Salesman'in yönetmeni Asghar Farhadi geceye katılmadı. Donald Trump'ın İslam karşıtı siyasetine bır tepki gösteren İranlı yönetmeni bilim insanları Anousheh Ansari ve Firouz Naderi temsil etti.(Kaynak: Vogue Turkey)

KAZANANLAR


En iyi film: Moonlight
En iyi yönetmen: Damien Chazelle, (La La Land)
En iyi kadın oyuncu: Emma Stone (La La Land)
En iyi erkek oyuncu: Casey Affleck  (Manchester by the Sea)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Viola Davis (Fences)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Mahershala Ali (Moonlight)
En iyi yabancı film: Salesman (İran)
En iyi belgesel: O.J.: Made in America
En iyi görüntü yönetmeni: La La Land
En iyi film kurgusu: Hacksaw Ridge
En iyi özgün senaryo: Manchester by the Sea, Kenneth Lonergan
En iyi uyarlama senaryo: Moonlight, Barry Jenkins, Tarell Alvin McCranley
En iyi animasyon filmi: Zootopia
En iyi kostüm: Fantastic Beasts and Where to Find Them
En iyi yapım tasarımı: La La Land
En iyi makyaj ve saç tasarımı: Suicide Squad
En iyi ses kurgusu: Arrival
En iyi ses miksajı: Hacksaw Ridge
En iyi film müziği: La La Land
En iyi özgün şarkı: “City of Stars,” La La Land

Vanity Fair After Party 

Söylemeden geçemeyeceğim bir detay bu yıl ki after party de ünlü isimlerin çok daha şık ve gösterişli olduğu. Özellikle bebek mavisi tercih eden isimler ile kırmızının en güzel ton ve kumaşlarını taşıyan Karlie Kloss ve Alessandra Ambrosio benim adeta bayıldığım isimler oldu. Şöyle baştan sona göz atacak olursanız yukarıda ki tabloya göre çok daha iç açıcı bir tablo göreceksiniz. Özellikle modellerin su götürmez güzellikleri ve seçimleri oldukça başarılı. 

Miranda Kerr, Miu Miu uçuk mavi organza elbise, çiçek motifli işlemeleri ve incilerle bezeli arka askılarıyla geceye katılan isimlerden oldu. Kate Bosworth  J. Mendel tasarımı tüllerle bezeli mavi elbisesi ile tıpkı bir prenses edasıyla partide yerini aldı.


Oscar törenine beyazlar içinde katılan Karlie Kloss, Vanity Fair partisinde ise tamamen kırmızılar içinde. Asimetrik kol detaylı, boncuk işlemeli Naeem Khaan elbise ile benim favorilerim arasında yerini aldı. Kırmızıyı tercih eden ve gecenin en feminen görüntüsüne imza atan isim Brezilyalı VS modeli Alessandra Ambrosio olmuş. Ralph&Russo tasarımı kırmızı saten elbisesini kırmızı ince bantlı ayakkabısı ile tamamlayan modeli çok beğendim. 

 Amy Adams'ın tercih ettiği metalik derin göğüs dekolteli elbisesi Tom Ford imzası taşıyor. Bir diğer metalik renklerle karşımıza çıkan isim ilk kez hamile olarak kamera karşısına geçen Rosie Huntington Whiteley oldu. Güzel manken Versace tasarımlarından vücut hatlarını ortaya çıkaran bir model tercih etmiş.
 Geceye karnı burnunda katılan bir diğer isim Ciara oldu. Kadife bordo elbisesinin derin göğüs dekoltesi ile cesur bir tercih yapan şarkıcının bu elbisesi Jovani Signature imzasını taşıyor. Oscar kırmızı halısında altın detaylarla süslü bir elbise ile dikkat çeken Jessica Biel Vanity Fair partisine de iddialı bir elbise ile katıldı. Göğüs dekolteli, karın bölgesini açıkta bırakan ve pelerin şeklinde inen elbise Ralph Lauren imzası taşıyor. 
Elizabeth Blanks tamamı işlemeli elbisesi Elie Saab imzası taşıyor. Kate Hudson, nude tonlarında tamamı dantelden oluşan, etek kısmında pilelerin yer aldığı derin göğüs dekolteli elbisesi ile gecenin en dikkat çeken stillerinden biri oldu
Bakır-altın tonlarındaki kadife elbisesi ve aynı tonlardaki makyajı ile Katy Perry ,Jean Paul Gaultier tasarımı elbisesi ile kamera karşısına geçti. Jessica Alba bebek mavisi Ralph&Russo elbisesi ve tepeden topladığı saçlarıyla gecenin en enerjisi yüksek stiline sahip ismi olmuş. 
 Lea Michele transparan kumaşla oluşturulmuş puantiyeli Elie Saab elbisesi ve sıkı topuzu ile patide yerini alan isimlerden oldu. Jennifer Aniston Versace tasarımı derin göğüs ve bacak dekolteli tamamı payetlerle kaplı siyah bir elbise tercih etmiş.

Peki sizler kimleri beğendiniz? Sizin favori isminiz kimdi? Yaşanan olaylar hakkında neler düşünüyorsunuz? En iyi film ödülünü kim hak etti sizce? Bu sorular böyle uzar gider. Altta yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. Gecikmeli trend alarmı yazısı ise en kısa zamanda blogda olacak. Sevgiler. Mutlu haftalar.
Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

1 yorum

Instagram