Blogger tarafından desteklenmektedir.

2017 Grammy Music Awards

by - 10:03


Müzik dünyasının Oscar'ı olarak bilinen Grammy ödülleri geçtiğimiz akşam sahiplerini buldu. Her sene ihtişamlı bir tören ile gerçekleşen ödül törenine birçok ünlü isim katıldı. Ödüllerin yanı sıra tören sırasında yaşanılanlar ve kırmızı halı görünümleri dikkat çekti. 
Bu sene ki törenin ilk dikkat çeken detayı Taylor Swift, Justin Bieber, Sia, Kanye West, Drake, Miley Cyrus, Selena Gomez gibi isimlerin geceye katılmaması oldu. Bu isimlerden bazılarının boykot ermek için katılmadığı ise konuşulanlar arasında. Geceye damgasını vuran isimler ise şüphesiz, Beyonce ve Adele oldu. 


Beyonce ikiz bebeklerinin müjdesini geçtiğimiz hafta vermişti. Karnı oldukça belirgin olan sanatçı, cesur kıyafet seçimi ve sahne şovuyla göz doldurdu. Kırmızı halıda kırmızı payetli bir elbise tercih eden Beyonce, oldukça derin göğüs dekoltesini düz saçları ile sadeleştirmeyi tercih etmiş. Sahnede ise 'Love Drought' ve 'Sandcastles' isimli iki şarkı seslendiren Beyonce sahne kostümü için Roberto Cavalli'den ayrılan kreatif direktör Peter Dundas ile çalıştı.Feminist harekete olan desteği ile bilinen ve bu yönde işlere imza atan Beyonce, Grammy tarihine yazılacak sahne şovuyla yine kadınlara seslendi. Birçok dalda adaylığı bulunan şarkıcı geceden iki Grammy ödülü ile ayrıldı. 


Gecenin yıldızı ise Adele oldu. Neredeyse tüm ödülleri toplayan Adele, sahne şovu ve ödül sırasında Beyonce için sarfettiği sözleri ile tüm dikkatleri üzerine topladı. Gözlerinin rengi ile ahengi yakaladığı yeşil elbisesi ise Givenchy tasarımıydı. Ödül aldığı esnada yaptığı konuşma ile başta Beyonce olmak üzere birçok ismi duygulandıran sanatçının başarısının yanında kırmızı halı görünümü pek konuşulmadı. 
Kırmızı halıda yerini alan bir diğer isim Jennifer Lopez oldu. Ralp & Russo Couture özel tasarım elbisesi ile törenen katılan Lopez, lila rengi elbisesini gümüş tonları ile tamamlamayı tercih etmiş. Düz fönlü saçlarını smoke makyajı ve pastel tonlardaki ruju ile sadeleştiren Lopez, derin göğüs ve bacak dekoltesi ile yine gözleri üzerine topladı. 
Gecenin en çok konuşulan isimlerinden biri Rihanna oldu. Geceden ödül almadan ayrılan Rihanna, gece boyunca taşlarla bezeli matarasından alkol alması oldukça dikkat çekti. Kırmızı halıda pırlanta mücevherleri ve iki parçadan oluşan Armani Prive tasarımı ile boy gösterirken saçlarını dalgalı ve açık kullanmayı tercih etmiş. Turuncu halter kesim ultra kısa üstü kabarık siyah eteğinin aksine aldığı fazla kilolarını gizlemek için pek doğru bir seçim olmamış gibi gözüküyor. Kendine has tarzının parçası olan dövmeleri ve asi ruhunun ihtişamla buluşması sonucu ortaya çıkan matarası ile Rihanna bu sene ki Grammy'de sönük kalan isimlerden oldu. 
Uzun süredir eski halinden eser yok dediğimiz Lady Gaga geri döndü. Gecenin en cesur tasarımı ile kırmızı halıda yerini alan Gaga, siyah rugan çizmeleri, zincirleri ve seçtiği cesur üstü ile adını geceye yazanlardan oldu. Kombininde birçok parça kullanan Lady Gaga'nın tamamlayıcıları olan siyah gözlüğü ve file çorapları ile oldukça marjinal bir görünüme imza attı. 
Gecenin beğenilmeyen isimlerinin başında ise Katy Perry geliyor. Tom Ford tasarımı elbisesi hem moda eleştirmenleri hem de takip edenler tarafından Perry'nin üzerinde beğenilmedi. Makyaj seçimi ile ilgili notlara da aşağıdan ulaşabilirsiniz. İki parça nakış desenlere sahip tasarımı ile Lea Michele'de törende yerini aldı. Takı ve aksesuar seçiminde oldukça sade davranan yıldız makyajında da abartıdan kaçarak risk almamayı tercih etmiş. 
Heidi Klum metalik renkler ile tona ton gitmeyi tercih ederek sade bir görünüme imza attı. Mini tek parça tişört formlu mini elbisesi ve bantlı ayakkabısını açık hafif dalgalı saçları ile bir araya getiren Klum, makyajında smoke eye ve pastel tonda makyajı tercih etmiş. 

Makyaj ve saç notları 



Bu sene ödül töreninde makyaj trendlerini dikkate alanlarda olmuş, eskiye takılı kalanlarda. Smoke eye makyaj ise oldukça revaçtaydı. Jennifer Lopez, Demi Lovato, Heidi Klum gibi isimler gözlerini ön olana çıkartıp dudaklarını silik yapmayı tercih eden isimler arasında yer alıyor. Kahve ve siyah tonlarında gözleri ile toprak ve şeftali tonlarında rujları tercih eden yıldızlar saçlarda da abartı toplu saçlardan, büyük maşalardan uzak durmuş. 
Sezonun en büyük makyaj trendi olan nude tonlarda simli farlar ile yapılan göz makyajları. Bu şekilde yokmuş gibi makyajlara imza atan ve daha sade görünümler yakalayan isimlerde bu ödül töreninde yer aldı. Özellikle Katy Perry'nin makyajında yer alan pembe tonlarında simli far ile yapılan göz makyajı oldukça trend bir görünüme kavulmasını sağlamış. 
Tabi ki her ödül töreninde olduğu gibi bu gecede de makyajı ile farklılık yaratan isimler oldu. Kalın dudak kalemi ile yapılan keskin çerçeveler ise oldukça eskide kaldı. Saçlarda da abartıdan yana kullanan isimleri de görmek mümkün. 

Kazananlar

YILIN ALBÜMÜ : Adele – 25 

YILIN KAYDI : Adele – “Hello” 

YILIN ŞARKISI : Adele – “Hello” 

EN İYİ MÜZİK VİDEOSU : "Formation" — Beyoncé 

EN İYİ ÇIKIŞ : Chance The Rapper

EN İYİ POP ALBÜMÜ : 25 - Adele 

EN İYİ POP SOLO PERFORMANS : "Hello" - Adele 

EN İYİ POP GRUP/DUO PERFORMANSI : "Stressed Out" - Twenty One Pilots 

EN İYİ GELENEKSEL POP ALBÜMÜ : Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin - Willie Nelson 

EN İYİ ALTERNATİF ALBÜM : David Bowie – Blackstar 

Zeynep Yağmur ÖNCEL


You May Also Like

0 yorum

Instagram