Blogger tarafından desteklenmektedir.

2017-2018 Gelinlik modası

by - 12:25

Rüyaları, hayalleri süsleyen günün en büyük detayıdır gelinlik. Birçok genç kızın hayali vardır düğün günü giyeceği gelinliğine dair. Moda ise bu konuda hayallere küçük dokunuşlarla yön verirken biraz olsun şekillendirir. 

Moda dünyasının her sene gerçekleşen 
Sonbahar/Kış Bridal Fashion Week defileleri geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşti. Birçok markanın özel gelinlik koleksiyonları kendi tarzına ait dokunuşlarla sergilendi. 2017-2018 yılında dünya evine girecek ve bu tatlı heyecanı yaşayacak gelin adayları için faydalı ve fikir veren bir yazı olmasını temenni ediyorum. Telaş içerisinde gelinlik bakan ve hala zamanı olanlar için küçük ipuçları ile bu senenin gelinlik modelleri sizlerle. 
Marchesa

 
Marchesa bu yıl zarafet ve dantelin bir arada nasıl durduğunu tüm dünyaya göstermiş. Tasarlanan gelinlikler yazın gerçekleşecek kır düğünleri için oldukça ideal modeller. Marka büyük tarlatanlar dan, kabarık ağır eteklerden ziyade hafif, uçuş uçuş modellere yer vermiş. Özellikle göğüs dekoltesini sevenler için modellerinde dekolte olarak göğüs dekoltesi tercih edilmiş. 

 
Oldukça dikkatinizi çekecek ve aslında sadece gelinliğe özel olmamakla birlikte transparan etkisini sıkça hissedeceğiz. Bu yılın trendleri arasında yer alan ve aslında bir geri dönüş yapan bu moda akımı gelinliklerde de yerini aldı. Marchesa da bu akımla birlikte etek kısmında transparan kumaş ve tüllere yer verdiği bir gelinlik modelini de koleksiyonunda sergiledi. Kabarık modelde ki gelinliklerin de de yine aşırı kalıp gibi olmayan tüllerle bezeli modeller bizleri karşıladı.

 

 

Markanın koleksiyonunda yer alan diğer gelinliklere göz attığımızda ise balık modelli gelinliklerde yine ince işlemeler ve sadelik dikkat çekiyor. Balık modelin yine varlığının çok etkili olmasa da sürdüğünü görüyoruz. Uzun gelinlik tercih etmek istemeyenler için ise koleksiyon içinde önü kısa arkası uzun bir gelinlikte bulunuyor. 
Elie Saab
 

Abiye ve gelinlik kelimesi geçtiğinde şüphesiz akla gelen ve benimde her koleksiyonunu heyecanla beklediğim nadir tasarımcılardan biri Elie Saab'tır. İnce işçiliği ve tasarımları ile her koleksiyonunda göz dolduran bir isimdir. Saab, bu yıl ki gelinlik koleksiyonu için siyah beyaz bir çekim yapmayı tercih etmiş. Kırık beyazları ve bejleri oldukça kullanan tasarımcı bu koleksiyonunda renkleri nötrleyip gizemli ve sade bir çekime imza atmış. 


Koleksiyona göz attığımızda ilk dikkat çeken detay yine kabarık ve gösterişli gelinlikler oluyor. Elie Saab gelinlikleri ağır ve kaliteli kumaşlara, el işi değerli taş işlemelere sahip olduğundan genellikle lüks düğünlere hitap ediyor. Eğer sadelikten yanaysanız ve ultra kabarık ve bezeli bu koleksiyonun gelinlikleri sizin için pekte ilham kaynağı olamayacaktır. 

 

Dantel ve transparan detaylı gelinlikler ile bel kısmına koyulan kemerler ile klasik hava biraz olsun Saab tarzında kırıldı. Gelinlik modellerinde geçtiğimiz yıl oldukça moda olan düşük omuzlu gelinliklerde bu koleksiyonda yer buldu. Bir diğer model alternatif olarak kolları transparan ve dantelle kaplı gelinlikleri beğeniyorsanız da bu koleksiyon size hitap edecektir. 

Carolina Herrera
 

Sırada tüm değerli taşlarla bezeli olabildiğine parıldayan ve göz dolduran gelinliklerden sadelikte ve durulukta rakip tanımayan bir marka ile karşılaşıyoruz. Carolina Herrera gelinlik koleksiyonunda daha giyilebilir klasik modellere imza atmış. Beyaz gelinliklerinin yanı sıra sıradanlığı kırmak isteyenler için uçuk bebek pembesi tonunda bir gelinlikte koleksiyon da yer alıyor. Düğününde beyazın en sade halini ise yukarıda solda gördüğünüz gelinlik modeli ile yakalayabilirsiniz. 


Balık modelde gelinlik sevenler içinde, daha eski tarzda salaş ve dantel ağırlıklı gelinlik hayal edenler içinde bu koleksiyon geniş bir portföy sunuyor. 
Aklıma gelmişken solda gördüğüm gelinliği görünce aklımda canlanan resmi paylaşmadan edemeyeceğim. Vintage tarzda bir kır düğünü düşünenler için yukarıda solda yer alan gelinlik çok yerinde bir karar olacaktır. Dalgalı bırakılan açık saçlara birde küçük taş ve çiçekle bezeli bir taç oldukça sade ve doğal bir gelin olmanızı sağlayacaktır. Sağ tarafta ki gelinlik daha çok salon ve otel düğünlerine uyum sağlarken balık model olması hareketi yandaki gelinliğe nazaran daha güç kılacaktır. 


Ve son olarak bu koleksiyonun kabarık modelleri karşımıza çıkıyor. Burada da yine olabildiğine sade ama prenses esintisini atlamak istemeyenler için oldukça başarılı seçimler olacaktır. Sağda yer alan gelinlik modelinin öndeki hafif kısalığı sayesinde hareket alanınızı oldukça genişletecektir. Balık formda veya ultra uzun gelinliklerin aksine rahatlığı önemseyenler ve ayakkabısını da eşe dosta göstermek isteyenler için yerinde bir karar olacaktır. 

Vera Wang
 
Tüm peri masalı hikayesinden kopup bambaşka bir yere geliyoruz. Kemerli sıkı bağlayın çünkü karşınızda: Vera Wang! Koleksiyona uzaktan bir göz attığınızda dahi tarzı ve duruşu "Wang" diye bağırıyor. Asiliğin ve marjinalliğin isimlerinden biri olan tasarımcı gelinlik koleksiyonunda da yine aynı çizgisini koruyor. Düşük omuzlu ve salaş gelinlikler herkesin tercih edebileceği modeller değil. Alışılmışın dışında daha rahat ve kalıpları kıran bir havası var.  


Tüm bu salaşlığın dışında koleksiyonda dikkat çeken bir diğer detay ise ütülenmemiş havasında kumaşlar ve olabildiğine uzun kollar. Wang dekoltes konusunda ise göğüs dekoltesinin cesur yanını ortaya çıkarıyor. 
 
 

Viktor & Rolf

Gelinlik moda haftasının beğendiğim bir diğer koleksiyonuna Viktor& Rolf imza atıyor. Kabarık modelde gelinliklerde tek bir kalıbın içinde kalmayan marka, birçok alternatif sunuyor. 


Sevmeme rağmen prenses model gelinlikleri benim favorilerim arasında yerini aldı. Aşırı kabarık ve zorlayan modeller olmasına rağmen hayalinizi süsleyen gelinlik bu formda ise bu iki gelinlikten ilham almanızı önerebilirim. 

 

Balık formlu gelinliklerde biraz daha eskiye esinlenen modeller karşımıza çıkıyor. Retro bir hava yakalamak isteyenler için ise özellikle etek kısmı çiçeklerle bezeli olan gelinlik belki ilham kaynağı olabilir. 

 

Marka elbiseyle işim olmaz diyen ve maskülenliği iliklerinde yaşayanları da unutmamış. Tulum gelinlikler ve mini duvaklarla markanın iddiası "herkes telden ve herkes için gelinlik" gibi duruyor. Düğün için tercih edilir mi bilmiyorum ama belki düğünde nikah sonrası bir yemek veya parti için tercih edilebilir. 

 
 
Üst kısmı çeşitli modellere sahip olan gelinlikleri ile Viktor& Rolf her tarza sahip gelin adayının esinleneceği noktalar sunan bir koleksiyona imza atmış.  
Oscar de la Renta
 

Son olarak gelinlik denince akla gelen asil tasarımları ile Oscar de la Renta'ye göz atacağız. Sırt dekoltesine sahip gelinlik modeli ile sözlerime başlamak istiyorum. Açık sırt dekoltesinin belde bir kurdele ile aşağıya doğru aktığı olabildiğine sade bir gelinlik. Bu gelinliği ise küçük bir topuz ve canlı renklere sahip çiçek buketiyle hayal ettim. Düşünenler için belki bir bonus fikir olarak akıllarda bulunabilir :)

 

Modelleri arasında yine önü kısa veya bacak yırtmacına sahip rahat hareket etmeyi sağlayacak olanlar yer alıyor. Kalp modelin demodeliğinden kaçınan marka tül duvak veya pelerinlerle gelinlikleri süslemeyi tercih etmiş. Straplez model istemeyenler için ise kalın askılı gelinlik modelleri de bulunuyor. 

 


Genel olarak bakacak olursak, bu yıl gelinliklerde sadelik hakim. Dantel ve işleme sevenler için özel tasarımlarda var fakat olabildiğine kabarık ve göz yoran gelinlikler bu yıl geçen yıl olduğu gibi tarihe kazındı. Umarım özellikle evlilik arefesinde olan gelin adaylarına fayda sağlayacak bir yazı olmuştur. Her ne olursa olsun beyazlar içerisinde melek gibi görüneceğiniz hiç şüphesiz. Umarım hayallerinize yakışan gelinliği bulur ve masalların "sonsuza denk mutlu yaşadılar" kısmında takılı kalırsınız. Sevgiler...

Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram