Blogger tarafından desteklenmektedir.

Trend Alarmı: Korseler

by - 02:52

Önceleri sıkılaşmak ve ince gözükmek uğruna tercih edilen şimdilerde ise iç giyimden dışarıya taşan bir parça ile tanışın: Korse. Evet sezonda mağaza vitrin ve raflarında sıkça göreceğiniz korseler artık sıkılaştırmakla kalmayıp tarz ve trend bir görünüme bürünmenizi sağlayacak. 


Uzun zamandır bekleyen ve ufak çaplı bir AVM gezintimin sonunda artık yazmalıyım dediğim bir yazı ile sizlerleyim. Mağazaları gezerken sadece Kardashian ailesi kullanıyor aslında biraz şov dediğim parça şimdilerde en gözde parçalar arasına girmiş. Sadece aksesuar olmaktan öteye geçen modelleri de var ki yazıyı okurken sizlerde bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum. "Spor, klasik farketmez korseler affetmez" mottosu ile yola çıkan bu minik detaya dair küçük tüyo ve öneriler ile başlayalım. 

Öncelikle yazının başında da bahsettiğim gibi korse günümüzde nefes alamayacak derecede sıkan ve fit görünmenizi sağlayan, özellikle de özel günlerde abiyeler ile tercih edilen bir parçaydı. Oldukça eskiye dayanan bu akım taa Barok dönemine uzanıyor. Kabarık ve gösterişli elbiselerin ana tamamlayıcısı korselerdi. Oldukça eskide kalan bu detay günümüz yorumu ile tekrardan moda oldu. Tabi ki bizler bu moda akımı ile ilk olarak Kardashian- Jenner ailesinin üyeleriyle tanıştık. 
Korse modası ile ilgili ilk olarak söylenecek nokta aksesuar olmaktan öte bir yerde olması. Şuan üretilen modelinde belinde korsesi olan veya korse görünümlü sweatshirt, tişörtler mevcut. Tüm bunların yanı sıra ben istediğim desen ve renkte ki üstlerime eklemek istiyorum derseniz birçok marka şuan kemer formatında üretiyor. OXXO, Zara gibi markalarda bağcıklı modelde korse formunda bel aksesurarlarını bulabilirsiniz. Arkadan lastikli olmalarıda yine bir nebzede olsa ince belli gözükmenizi sağlayacaktır. Bu kemer gibi olanların dışında alacağınız belinize göre şekil alacak sıkılabilen ve inceltme görevide gören korselere iç giyim satan mağazalardan ulaşmanız mümkün. 

Nasıl kullanırsam hatalı olur? sorusunun cevabına geldiğimizde ise seçeceğiniz korsenin formu büyük önem taşıyor. Zira içinize giyeceğiniz ve bariz bunun için üretilmiş korseleri tişörtlerinizin üzerine eklerseniz oldukça yanlış ve görsel açıdan kötü bir görünüme kavuşursunuz. Bunun örneği olarak İşte Benim Stilim yarışmacısı Bahar Candan'ın yaptığı hatalı korse kombinleri gösterilebilir.Bir başka hata korsenizin uzunluğu ile ilgili olacaktır. Uzun formda ki korse göğüs hizasını geçtiği takdirde göğüslerinizi kaldırarak yine kötü bir görüntüye yol açacaktır. Korsenizi vücut formunuza göre seçmeniz korsenin vücudunuzun görüntüsünü deforme etmesini engelleyecektir. 

Ünlülere ve markalara göz attığımızda ise birçok isim bu trendi hayatında kullanıyor. Gigi Hadid ve Givenchy'nin kendinden korse görünümlü lila sweati ile Rihanna bu akıma kapılan ünlü isimler arasında yer alıyor. 
Tüm bu ufak tüyoların sonunda kaçınız bu trendi uygular bilmiyorum. Ama bu sezon en azından yaza kadar bu formda ve tarzda parçaları görmeye hazırlıklı olun. İlgisini çekenler ve benimde dolabımda bulunsun diyenler için online veya mağazasından ulaşabileceğiniz birkaç parçanın linkini aşağıya bırakıyorum. Umarım eksiksiz ve işinize yarayacak bir şekilde aktarabilmişimdir. Sormak istediklerinizi ise aşağıya yorum olarak veya sosyal medya hesaplarım üzerinden sorabilir hatta danışabilirsiniz. Mesaj, öneri ve sorularınızı büyük mutluluk ve sevinçle cevaplayacağımdır. Herkese mutlu haftasonları diliyorum. 

http://www.zara.com/tr/tr/kadin/en-%C3%A7ok-satanlar/%C3%B6n%C3%BC-korseli%CC%87-t-shirt-c908559p4298027.html

http://www.zara.com/tr/tr/yeni%CC%87-%C3%BCr%C3%BCnler/editorials/new-romantic-%7C-woman/koleksiyon/%C3%B6n%C3%BC-ba%C4%9Fcikli-stre%C3%A7-korse-c912003p4463055.html

http://www.zara.com/tr/tr/kadin/join-life/koleksiyon/korse-top-c909504p4457006.html


Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram