Blogger tarafından desteklenmektedir.

Janis Joplin'e selam olsun!

by - 06:09

 ABD'li şarkıcı ve söz yazarı Janis Lyn Joplin ilk çıkışını psychedelic-acid rock grubu olan Big Brother and the Holding Company ile yaptı, daha sonraki solo kariyerinde daha soul ve blues türlerine yatkın iki arka grup olan Kozmic Blues Band ve Full Tilt Boogie Band ile çalıştı. 

Dünyanın şüphesiz en iyi  kadın vokallerinden birisi...70'lerin gençlik idolü... Janis Joplin...
Bir döneme imzasını bırakan ve genç yaşta kayıp giden bir isimdi. Şarkıları, tarzı ve yaptığı işlerle idol haline geldi ve şuan günümüzde dahi etkisi devam etmekte, şarkıları ile varlığını sürdürmektedir. 

Şarkılarının yanı sıra akıllara tekrardan Janis Joplin'i getiren bir trend tekrardan kedini gösterdi. Joplin ile bütünleşen ince camlı,renkli,yuvarlak retro gözlükler tekrardan hayatımıza girdi. 70'ler de oldukça moda olan ve o dönemin aksesuar modasında özellikle retro ve bohem tarzın tamamlayıcısı olan bu gözlükler yeniden hakimiyet sürmeye başladı. 
Renk renk ve günümüzde biraz daha çağın izlerini taşıyan modellerine de sahip olan bu gözlüklerin çeşitleri de oldukça çok. 

Oldukça büyük yuvarlak olanları Joplin'in tercihleri arasında sıkça yer almış. O zaman basında ve moda dünyasında ismi ile bütünleşmiş. Yüz tipine göre gözlük seçiminin oldukça önemli olması ise bu modeli ne yazık ki herkes için 'ideal' kategorisine sokamıyor. İnce ve uzun yüz tipinden ziyade kare veya oval yüze sahip olanlar için daha doğru bir tercih gibi duruyor. Eğer yüzünüz çok minyon ve uzun bir yapıya sahipse bu gözlükler yüzünüzde olduğundan daha büyük duracaktır. Bunun için daha küçük boyutta tasarlananları tercih etmeniz sizler için daha doğru bir karar olacaktır. Eğer köşeli bir surat tipine sahipseniz şüphesiz tamda Janis Joplin'de durduğu gibi sizde de duracaktır. Renk seçeneklerine gelecek olursak, tercihlerinizi sade ve klasik modellerden yana kullanıyorsanız toprak tonlarında veya daha pastel tonlarda olanları sizler için oldukça doğru seçimler olacaktır. Daha renkli ve hareketli bir karaktere sahipseniz ve renkli gözlüklerden vazgeçemiyorsanız da, gözlüklerin binbir tonda ve tarza modeline ulaşmanız da mümkün. 



Ben Koton'dan bir tane bu modelde gözlüklerden edindim. Gözlüğü gördüğüm ilk anda direk aklıma Janis Joplin geldi. Ve sizlerle yeniden gündeme gelen ve sıkça gördüğümüz bu trendi paylaşmak istedim. Ben çift renk geçişli olan pembe ve mavi tonlarında olan bir modelini tercih ettim. İnce camları ve renk geçişinin havası ile dışarıyı iki farklı renkle görmenize sebep oluyor. Onun dışında kahve tonlarında olanlarını da oldukça beğendim. Hemen elinizin altında olan bu gözlüklere sizde çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Böylelikle tarzınızı biraz daha retroya taşıyıp, her an bir festivale katılacak havası yakalayabilirsiniz :) Benim aldığım gözlük için Instagram adresimi ziyaret edebilir oradan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. 


Instagram: Zeynep Yağmur Öncel - yagmuroncel1
Snapchat: yagmurncl
Facebook: News With Rain

Umarım severek okuduğunuz bir yazı olmuştur. Herkese mutlu bir hafta diliyorum. Sevgiler...


Zeynep Yağmur ÖNCEL 

You May Also Like

0 yorum

Instagram