Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tarafını seç: Sünger vs Fırça

by - 15:59


Makyaj yaparken en önemli ve cilt sağlığı yönünden en dikkat edilmesi gereken noktayı makyaj aksesuarları oluşturuyor. Özellikle fondöten ve kapatıcı gibi yoğun ürünleri uygularken iki seçenek hem sağlık hemde kullanış açısından bir ikilemi ortaya çıkarıyor. Makyaj süngeri ve fırçalar bu noktada uygulamada karşı karşıya geliyor. Peki siz fondöteninizi uygularken tercihinizi hangisinden yana kullanıyorsunuz? Yoksa her ikisini de severek kullananlardan mısınız?

Her telden: Fondöten fırçaları 
Fondöten fırçaları kullanım aşamasında oldukça kullanışlı parçalar olarak görülebilir. Özellikle cildinizde kusursuz ve pürüzsüz uygulamak istiyorsanız ürününüzü seçeceğiniz fırçanın türü büyük önem taşıyor.


Klasik fondöten fırçaları bu noktada biraz zahmetli olabiliyor. Fırça darbeleri acele yapılan bir makyajda oldukça belli olabileceği gibi cildinizde ki ton farklılıklarını da ortaya çıkarabilir. Bu yüzden sık fondöten fırçalarını seçerken bir kere daha düşünün derim.

Başka bir fondöten fırçası formu olarak kaşık fırçalar karşımıza çıkıyor. Bu fırçalar özellikle son bir yıldır oldukça revaçta. Kullanımı ve yapısı yönüyle diğer fırçaların aksine daha kusursuza yakın bir sonuç veriyor. Özellikle stick fondöten kullananlar için koşulsuz şartsız bu fırçaları öneriyorum. Eşit dağıtma ve pratiklik açısından oldukça kullanışlılar.

Küçük ve etkili: Makyaj süngerleri 


Hayatımıza Beauty Blender markasıyla özdeşleşmiş olarak giren fakat hızlı bir şekilde her yere yayılan makyaj aksesuarlarının başında minik süngerler geliyor. Renk renk ve farklı boyutlarda ki bu süngerler tampon hareketler ile nasıl fondöten uygulanır sorusunun cevabı niteliğinde varlığını sürdürüyor. Fırçalara nazaran daha zahmetli ve sabır isteyen sünger uygulamaları özellikle concealer dağıtmada tercih ediliyor. Burada da size fondöteninizi fırça, aydınlatıcı veya kapatıcınızı sünger ile uygulamak gibi bir alternatif doğuyor. Böylelikle her iki seçeneği bizzat deneyimleyebilirsiniz.

Makyaj süngerlerinin kullanım aşamasında boyutu da sizin rahatlığınız için önem teşkil ediyor. Mini boyda olanları göz altı için uygunken daha büyük olanları fondöten veya transparan sabitleme pudrası uygulamada uygun olacaktır.

Hangisi daha hijyenik?

  • Tüm bunların dışında aklınıza ilk gelen soru bende de olduğu gibi hangisi daha hijyenik ve temiz kalıyor olacaktır diye düşünüyorum. Öncelikle tüm makyaj aksesuarlarınızı haftada en az bir kere temizlemeniz öneriliyor. Cilde direk temas ettikleri için oluşacak herhangi bir cilt sorunun önüne geçmek için temiz olmalarına özen gösterin.
  • Makyaj süngerleri içerisine tüm tozu, makyaj ürünlerini hapsetmesi yönüyle fırçalara göre ekstra özen istiyor. Cildiniz sivilce sorunlarına yatkınsa süngerler sizin için doğru bir tercih olmayabilir. Makyaj süngeri temizliği için bir alternatifi ise, mikrodalga fırında bir kap su içerisinde süngeri ısıtmaktan geçiyor. En yüksek derecede 30 saniye kadar tuttuğunuz takdirde daha dezenfekte edilmiş bir makyaj süngeriniz oluyor. Bu işlemi ayda bir veya iki kere yapmanız ise yeterli olacaktır.
  • Fırçaların temizlik aşamasında ise devreye bazı kozmetik markalarının bunun için ürettikleri temizleme suları giriyor. Eğer evde kendi imkanlarınızla yaptığınız işlem içinize sinmiyorsa bunlardan bir tane edinip içiniz rahat bir şekilde makyajınızı yapabilirsiniz. Makyaj fırçalarını yumuşaklığını korumak açısından ise temizlik suyunuza ekleyeceğiniz az miktarda zeytinyağı kıllarının kurumasının önüne geçecektir.
Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram