Blogger tarafından desteklenmektedir.

Cilt bakımı ve kalıcı makyaja dair bilmeniz gerekenler

by - 02:28


Hayatımızın hemen her döneminde cilt bakımına öyle yada böyle önem veriyoruz. Daha çok kendi bildiklerimizi okuyoruz, Kulaktan dolma bilgilerle kimi zaman evde maskeler hazırladık kimi zaman en yakın kozmetik dükkanlarına koşuyoruz. "Onun cildini gördün mü? Şunu kullanmış o yüzden böyle parlıyor." tarzı cümlelerle bilmeden cildimize bir şeyler uyguluyoruz.

Bilinenin aksine cilt bakımının ne denli doğru uygulandığını, kendi çabalarımızla başımızın derde girdiği cilt problemlerini atlatmanın yollarını ve daha pek çok noktayı sizler için dünyalar tatlısı Uzman Estetisyen Gülbin Koyuncu'ya sordum. Cilt bakımı uygulamalarından kalıcı makyaja kadar uzanan oldukça keyifli ve bol kahkahalı bir sohbet gerçekleştirdik. Umarım sizlerinde kafasında yer alan soruların cevapları bu röportajda vardır. Sevgili Gülbin'e bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Profesyonel, medikal cilt bakımını nasıl uyguluyorsunuz?
Kişi eğer problemsiz bir cilde sahipse ve sorun yaşamıyorsa ayda bir mutlaka cilt bakımı yaptırmalıdır. İlk olarak derin temizleme işlemi uygulanıyor. Uygun temizleyiciyle beraber cilt tipine göre ya losyon ya süt ya köpüklü temizleyici gibi pek çok seçenekten biri ile cilt temizlenir. Eğer gerekirse gözeneklerde dolma problemi yaşıyorsa, siyah nokta gibi, buhara tutulur ve 15-20 dakika arası cilt açılır. Çok tavsiye etmemekle beraber sıkma işlemi yapılacaksa yapılır. Çünkü sonrasında bu işlem bazı ciltlerde iz bırakabiliyor. Onun sonrasında cilde uygun serumlarla masaj yapılıyor. Daha sonra ara maske yapıyorum ve en son olarak bitiriş maskesi ve sonra yine masaj yapıyorum. Profesyonel cilt bakımı diğer adıyla kabin bakımı kısaca derin temizlik ve besleme durumudur.

En çok yapılan cilt bakımı hataları nelerdir?
Günlük rutinde kadınların yaptığı en büyük hata bence “Benim annem 80 yaşında bu zamana kadar hiçbir şey kullanmamış cildine ama cildi pırıl pırıl”. Evet doğrudur çünkü kişi eğer kaliteli, cilt tipine uygun, dermo kozmetik ürün kullanmayacaksa hiçbir şey kullanmasın. Kaliteli olmayan makyaj malzemeleri cilt lekelerine yol açıyor. Kimse bunu farkında değil, zannediyorlar ki birdenbire cildim lekelendi. Hayır güneşle etkileşim gösterebiliyor. Üçü bir arada, ikisi bir arada bakımları ya da popüler marka ama içerikleri çok kötü. Dolayısıyla ciltlerine zarar veriyorlar. Yanlış makyaj malzemesi kullanımı, yanlış ürün kullanımı. Onun haricinde de hele ki şu dönemde korumamak cildi büyük bir hata. O da ciltte lekeye yol açıyor. Lekeye yol açtığı zamanda en zor tedavi edilen şeydir cilt lekesi.

Güneşe çıkarken cildi nasıl hazırlamak gerekiyor ?
İlk önce sabah kalktığımızda cildimizi uygun olan temizleyici ile temizledik, tonikledik ve son olarak nemlendirdik. Üzerinden 10-15 dakika geçmesini beklemek gerekiyor. Sonrasında cilt tipine uygun dermo kozmetik olan bir güneş koruyucu kullanmak lazım. Ayrıca bütün güneş koruyucular 20 dakika sonra anca aktif oluyor. Güneş koruyucumuzu sürüp çıkabiliriz ve en fazla 2-4 saat içerisinde yenilemek lazım.

Siyah nokta tedavisinde hangi yöntemleri uyguluyorsunuz ?
Biz kabin bakımında zaten o problemi ortadan kaldırıyoruz. Kişinin günlük olarak uygulayabileceği çok basit bir şey var onlarda bambu yüz lifleridir. Onlarla her banyoda değilde haftada üç gün tam banyodan çıkmaya yakın gözeneklerin en açık olduğu zamanda onunla beraber yüzünüze masaj yapılır. Bu sorundan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Eğer çok yoğun değilse bu problem ekstra ürünlere para vermeye gerek yok.

Gece yatmadan önce cildimize neler uygulamalıyız ?
Gece gündüz olduğu gibi temizlenmesi gerekiyor cildin. Gece serum kullanmayı çok doğru buluyorum. Gece 2 ve 4 arasında cilt kendisini yeniliyor. Dolayısıyla serumu daha kullanılabilir hale getiriyor cilt. Bu serumların kozmetik olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Cildin daha derin tabakalarına inebilecek daha profesyonel olan dermakozmetik ürünler kullanmak lazım. Onun içinde herhangi bir dermatolog veya medikal estetik ile uğraşan hekimlerden ya da benim gibi güzellik uzmanlarından bilgi alınabilir.

Göz altı morlukları için hangi tedaviyi uyguluyorsunuz ?
Göz kenarının sürekli nemli tutulması gerekiyor. Ama bu genetik bir morluk ise bunun için pek bir şey yapılamaz. Eğer sonradan olduysa dermapen tedavisi çok başarılı sonuçlar vermektedir. Dermapen nedir diye soranlar için ise, göz altına mikro iğneleme yöntemi diyoruz. Oraya biraz hasar vererek kan dolaşımını hızlandırıyoruz. Hızlı kan dolaşımının olduğu yerde zaten o morluk ve çöküntü gözükmez. Onun haricinde estetik anlamda da ışık dolgusu uygulanabilir. Bu uygulama genetik morluğun görünürlüğünü ortadan kaldırabilir.

Kalıcı makyaj uygulaması hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Dövme mantığıyla benziyor. Fakat bunun boyası farklı. Bizim kullandığımız özellikle yeni nesil kalıcı makyaj uzmanlarının kullandığı boyalar bitkisel kök boyalar. İğne yardımıyla bu bitkisel boyayı deri altına zerk etmeye kalıcı makyaj diyoruz. Kalıcı makyaj eyeliner, dipliner, kaş ve dudak gibi pek çok yerde uygulanabiliyor. Dudak renklendirmesini hiç doğru bulmuyorum. Özellikle yaşı genç olanlarda doğru bulmuyorum. Onun yerine dolgu tedavisi yapılabilir. Öteki türlü o rujlu görüntü hoş durmuyor. 60-70 yaşında bakımlı kadınlara güzel duruyor ve yakıştırıyorum. Kullanılan bir diğer alan ise kemoterapi görmüş ve kaşları dökülmüş birine tekrar uygulayabiliriz. Kadınlar kanser sonrası göğsünü aldırabiliyor. Burada da göğüs ucunu kalıcı makyaj ile aynı şekilde taklit edebiliyoruz.

Kalıcı makyajın sağlık açısından etkileri var mı ?
Sağlık açısından iğneler kesinlikle steril, tek kullanımlık ve kişiye özel olmalıdır. Uygulayan kişinin bütün steril şartlara dikkat ermesi gerekiyor. Orada oluşacak küçücük bir kanama ile beraber herhangi bir hastalık kapma riski oluşabilir. İğne ile işlem yaptığınızda kesinlikle o yerin de kişinin de hijyen kurallarına dikkat etmesi gerekmektedir. Kuaförlerde çok fazla manikür yaptırmaya gidip hepatit-b kapanlar olduğunu duyuyoruz.

Kalıcı makyajı yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar neler ?
Güneşten bir müddet korunmak gerekiyor. Çünkü iyileşmemiş iken güneş boyayı soldurabiliyor. Dolayısıyla bir müddet korumak lazım. Yapılmadan önce ise yapılması gereken en önemli şey onun öncesinde yaptığı işleri görmek lazım. Ekstra hata olan işlemlerde silinme işlemi hem çok zahmetli hem de çok pahalı. Lazer yöntemi ile silinme işlemlerinde kişi kendi kaşlarını bile kaybedebilir. Bu yüzden çok dikkat edilmesi ve yapacak kişinin dikkatle seçilmesi gerekmektedir. 

Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram