Blogger tarafından desteklenmektedir.

İlk ve bomba gibi : Fİ

by - 10:32

Televizyon tarihine çalım takan ve bir ilk olarak heyecanla beklenen "Fi" dizisi ilk üç bölümü ile 31 Mart akşamı izleyicisi ile buluştu. Efsane kadro diye daha başlamadan aylar önce adından söz ettiren oyuncu kadrosuna, yayınlanan ilk üç bölümün minik detaylarına ve tabi ki karakterlerin tarzlarına birlikte göz atacağız.

Azra Kohen'in Fi, Çi, Pi üçlemesinin diziye uyarlanma hikayesi bir süredir adından çokça söz ettiriyor. İlk kitabın uyarlaması olan Fi'nin 13 bölümlük serüveni Puhu TV üzerinden izleyenine kavuşacak. Geçtiğimiz hafta ilk üç bölümü yayınlanan dizinin bu akşam yeni üç bölümü yayınlanacak. Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi'den oluşan oyuncu kadrosu projenin bu denli heyecanla beklenmesinin en büyük etkeni oldu. 
Dördüncü bölüm fragmanını izleyen ve heyecanla yeni bölümleri bekleyenler olarak bu duygular tazeyken dizinin karakterlerinin tarzlarına bir göz atalım. 

Can Manay'ın klas tarzı 



Ozan Güven dizide karakter itibari ile gizemli havasını tarzına yansıtan bir karakter olan Can Manay ile karşımıza çıktı. İlk olarak bahsedilecek nokta ise Güven'in oyunculuk performansı kesinlikle. Üniversitede psikoloji dersleri veren aynı zamanda kendi televizyon programında terapi yapan psikiyatr Can Manay klasik tarzı ve karizması ile kadınların yakın markajında olan bir adam. İlk üç bölüme yansıyan tarzına dair ilk dikkat çeken detaylar ise kesinlikle kaşe mont ve parkaları oluyor. Dizide sürekli nizamli ve klasik görünümü ile karşımıza çıkan bu karakter aynı zamanda sahip olduğu farklı statülerin simgelerini de taşıyor. Üniversite öğretmeni olduğunda yuvarlak gözlükleri, televizyon sunucusu olduğunda ise renkli mendilleri tarzının değişik yönlerini ortaya koyuyor tıpkı kişiliği gibi. Can Manay karakterinin en çok kullandığı renk ise karakterine uyum sağlayan siyah ve gri tonları. Aksesuar seçimlerinde ise deri eldivenleri, lüks saatleri ve belli ki karakteri ile bütünleşecek gözlüğü dikkat çekiyor. 

Adı kadar saf Duru tarzı

Dansçı Duru karakterine dizide Serenay Sarıkaya hayat veriyor. Hırsları ve hayatta hedefleri olan bir karakter Duru. Dansçı kişiliği ile ilk üç bölümde seyirci karşısına çıkan bu karakter ilerleyen bölümlerde Can Manay'ın ona karşı olan özel ilgisi ile daha da farklı yönlere gidecek gibi duruyor. Sevgilisi olan Deniz karakteri ile sanat dolu bir hayatı olan Duru karakteri tarzına göz atıldığında da spor kıyafetleri, taytları ve tozluklarının ötesine henüz geçemedi. Dördüncü bölüm fragmanında gece dışarıya çıkarken klasik olabilen Duru'ya da tanıklık ettik. Yeni bölümlerde dans eden Duru'nun spor tarzının dışında feminen tarzı ile yavaş yavaş tanışacağız.


Duru karakterinin bir diğer dikkat çeken noktası ise neredeyse yok denecek kadar az makyaj yapılıyor olması. Sadece rimel ve pastel tonlarda bir ruj ile yapılan makyaj Sarıkaya'nın oldukça doğal olan güzelliğini ortaya çıkarıyor. Saçlarını ise minik balerin topuzunda gördüğümüz Duru karakteri gelecek bölümlerde açık düz saçları ve kırmızı rujun hakim olduğu makyajları ile de bizleri selamlayacak gibi duruyor. 

Dizinin bohemi Deniz'in tarzı 


Dizide Duru'nun sevgilisi üniverisitede sanat fakültesi öğretmeni rolünde Mehmet Günsür karşımıza çıktı. Duru rolünün hayatta ve kariyerinde beklentileri ile Deniz'in beklentilerinin çatışması daha ilk bölümlerde ekrana yansıdı. Göz önünde olmayı seven bir karakter olan Duru hırs ile yoğrulurken ve ekip arkadaşlarından kayrılmayı beklerken, Deniz sanatçı bakış açısıyla her ne kadar söz konusu sevgilisi dahi olsa hiyerarşiyi reddeden bir karakter. Sanata olan bağlılığı ve idealleri uğruna yaşayan bir öğretmen profili çizen Deniz, buna uygun olarak bohem ve salaş bir tarza sahip. Özellikle uzun saçları, kalın hırkaları ve tercih ettiği tonlar ile bunu gözler önüne seriyor. 


Tarzının dikkat çeken noktaları arasında ise kesinlikle arkada topladığı uzun saçları var. Beyaz tişörtler ile giydiği kalın salaş hırkaları da tarzının tamamlayıcı parçaları arasında yer alıyor. 

Kabuğuna sığmayan gazeteci Özge'nin tarzı


Can Manay ile röportaj yapmaya giden ve kritik sorduğu bir soru sonucu işinden olan ve sonrasında Manay'ın gizli yönünü ortaya çıkarmaya kendini adayan Özge karakterine Berrak Tüzünataç can veriyor. Hırslı ve öfkeli gazeteciyi canlandıran Tüzünataç dizide diğer rollere göre biraz daha pasif kalan fakat daha sonralarda etkisi arttıracak ve kilit nokta olan sırrı bilen tek isim. Bu yüzden ilk üç bölümde güzel oyuncuyu pek göremesek de sonra ki bölümlerde daha sık olayların içerisinde bulacağız.    

Tarzına geldiğimizde ise, Özge karakteri günlük hayatta hepimizin kullanacağı zamansız parçalarla karşımıza çıkıyor. Basic tişörtler, kazaklar ise bu karakteri gördüğümüz birkaç sahnede tercih ettiği parçalar arasında yer alıyor. Tarzının ise tamamlayıcısı kesinlikle kısa herhangi bir işlem görmemiş fütursuz saçları. Bunun dışında tarzını daha iyi anlayıp analiz edebilecek bölümler umarım ilerleyen zamanlarda olur. Zira kendisi çok güzel ve kıyafetleri oldukça iyi taşıyor. Dizi kadrosunun moda dergileri için yaptığı fotoğraf çekimlerinde özel tasarımları taşıyışı bunun aslında en güzel örneği. 

Okulun çalışkan öğrencisi Bilge'nin tarzı


Dizinin çalışkan öğrencisi ve öğrenim hayatı için elinden geleni ardına koymayan azimli kızı Bilge'ye Büşra Develi hayat veriyor. Can Manay ile okulda aldığı psikoloji dersleriyle yolu çakışan genç kızın hayatı Manay'ın onu küçük cezalandırması ile bambaşka bir yere gidiyor. Psikolog adayı olan Bilge dersten geçebilmek için Can Manay'ın küçük farklı testlerine tabi tutuluyor ve aslında beklediğinden çok farklı olayların içerisinde sürükleniyor. 

Bu genç üniveristeli psikolog adayının tarzına bakacak olursak , Bilge şatafattan uzak hatta herkesin çalışkan öğrenci dendiğinde kafasında canlanan tarzın ta kendisi. Etnik desenli kazakları, kumaş krem pantolonı ve gözlükleri ile dişiliğini törpüleyen okuluma odaklanmış bir karakter. Makyaj ve saç  konusunda da bu yüzden oldukça yapılıdan uzak sade bir tarza sahip. Bilge karakteri ile beş kişilik kadronun üçünün yuvarlak, benim profesör gözlüğü dediğim, gözlük sahibi oluğu ise dikkatimizden kaçmıyor. 

Fi dizisinin ilk üç bölümünde tarzlarına dair dikkat çeken noktalar bunlar oldu. Geri kalan gelişmeler ve dün yayınlanan üç bölüm hakkında yeni bir yazı sizlerle olacak. Sevgiler :) 

Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram