Blogger tarafından desteklenmektedir.

Spring Summer Haute Couture-2015! #2

by - 05:14


Haute Couture çılgınlığının ikinci bölümüyle merhaba! Benim yazarken dahi heyecanlandığım ve beni büyüleyen iki defileyi kaleme alacağım. Gelinlik ve peri masallarına yakışan tasarımlar dendiğinde akla gelen iki isim vardır kuşkusuz; Zuhair Murad ve Ellie Saab... Fazla bekletmeden hemen başlıyorum. Işıl ışıl bir peri masalı serüvenine hazır olun derim. 

ZUHAIR MURAD




Defilesine beyaz ve ışıltılı tasarımları ile başlayan Zuhair Murad, dekoltelisinden kapalısına, minisinden maksisine,kalem boyundan mayo formuna kadar birçok kusursuz tasarıma imza attı. Kelimeler ile anlatılamayacak kadar beğendiğim bu tasarımlardan ışıltılı olanlar Jennifer Lopez tarzına uygun parçalar değil mi sizce de? :) Beyaz danteli andıran minik çiçeklerle bezeli beyaz tasarımlar ise gelinlik havasını taşıyorlar. 


Sarının en soft rengine de yer veren Murad, kabarık eteklerle oluşturduğu tasarımlarının yanı sıra balıkçı formundaki tüllü cesur bir tasarıma da sahip. Gümüş ince kemerler ve mankenlerin geniş bukleli saçları ise bu doğal havanın tamamlayıcıları oldu. 



Olmazsa olmaz pudra ve pembe tonları... Kabarık maksi boy elbiseler sizce de bir peri masalının parçası gibi durmuyor mu? Doğal ve sade bir şıklık yakalayan Murad, davetleri şenlendirecek gibi duruyor. 







Mavinin üç tonuna tanık olduğumuz defile de her bir rengin,farklı formda ki tasarımları sergilendi. Defile de genel olarak her tasarımda rastladığımız ince gümüş kemerler bu tasarımlarda da karşımıza çıkıyor. Dekolte seçiminde oldukça kararında ve oldukça cesur tercihler yapan Zuhair Murad, kusursuzluğun tanımını ortaya seriyor. Krem mavi uyumunu da podyuma taşıyan tasarımcı, biri mini biri maksi olmak üzere iki tasarıma imza attı. Ben oldukça beğendim bu iki tasarımı siz ne dersiniz ? 



Gümüş detayların olduğu tasarımlarda da seçenekler oldukça fazla. Kalem boy, kabarık tütü formda ve salaş olmak üzere birçok tasarım görücüye çıktı. Dantel detayından vazgeçemeyen Murad tasarımlarını tüller,taşlar ve payetler ile süslemeyi tercih etmiş. 



Gold rengine yakın bir tonda tasarlanan bu tasarımlar defilenin bir diğer ışıltılı ve göz dolduranları oldular. 




Zuhair Murad dendiğinde akıla kuşkusuz kusursuz gelinlik geliyordur. Bu defilenin sonunda da bunu hak ettiğini gösteren özel tasarım bir gelinlik sergilendi. İşlemeleri ve dokusu inanılmaz gözüküyor. Beyaz gelinlik yerine özel tasarım bir gelinlik giymek isteyenler için kusursuz bir tercih olacaktır. 

Defile sonunda boy gösteren Murad ise oldukça sade bir görüntüyle gelenleri selamladı ve bir defilesini daha noktaladı. Diğer defilelerini ve tasarımlarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. 

ELLIE SAAB

Eveeet geldik bir diğer görsel şölene... Bu iki isimi aynı anda yazma sebebim tarz ve tasarımlarının birbirine çok yakın olması ve her iki ismi de severek takip etmem. Gece elbiseleri ve gelinlik dendiğinde akla gelen bir diğer isim şüphesiz Ellie Saab'tır. Bu Haute Couture defilelerinde de tabi ki yerini aldı ve özel tasarımlarını sergiledi. Saab'ın büyülü dünyasına yavaştan bir göz atalım o zaman!



Defileye bej ve krem tonları ile başlayan Ellie Saab, bahar ve yaz defilesi olduğundan sanırım çiçek detaylarına yer vermiş. Bu defilede de yer alan tül ve tüy detaylarını bu sezon sıkça göreceğiz. Zuhair Murad'ta olduğu gibi, Ellie Saab'ta her boyu ve çeşitli dekolte seçeneklerini kullanmayı tercih etmiş. Bu durum koleksiyonu tekdüze olmaktan uzaklaştırmış. 


Grinin bu tonunu kullanmayı tercih eden tasarımcı tüy detayına dikkat çekmek istemiş. Asil ve şık bir hava yakalanan bu tasarımlar oldukça göz dolduruyor.  Tül ve taşlarla bezenilmiş degaje kısımları ise usta ellerin işi olduğunu oldukça belli ediyor. 



Defilenin bu kısmında ki tasarımları ayrı bir sevdim ben. Oldukça doğal tonlarda tek parça bu elbiseler Ellie Saab tarzını fazlasıyla yansıtmış. Etek kısmında ki tül dekolte detayları ise klasik havayı biraz dağıtmış.  Balık etek formunda ki bir tasarımda oldukça çekici bir tasarım olmuş. Zuhair Murad tasarımlarında da kullanılan ince kemer detayı bu defilede de dikkat çekiyor. 



Her koleksiyonda dikkat çeken pembe ve yeşil tonları bu defilede de karşımıza çıkıyor. Bu rengi de tüy, dantel ve tül detayları ile buluşturmuş Ellie Saab. 


Renk cümbüşü bu tasarımlar da defilenin en renkli görüntüsünü ortaya koydu. Bakıldığında ilkbaharı fazlasıyla çağrıştıran yaprak detayları barındıran tasarımlar oldukça beğenildi. Klasikliğin ötesinde genel havayı bozup eğlenceli bir hava kattı.   



Ve işte benim rengim; siyah! Gördüğüm an her birine ayrı bayıldığım bu siyah tasarımlar alkışa şayan bir tablo sergiliyor. Kusur bulamadığım ve her biri ayrı güzel olan bu tasarım elbiseler Ellie Saab defilesinin bence en göz dolduran ve heyecanlandıran kısmı oldu. 




Kapanışı alabildiğine kabarık bir gelinlik ile yapan Ellie Saab, etek kısmında koleksiyonuna hakim renklerden bir karma desen kullanmış. Kapanışta güler yüzü ile misafirlerini selamlayan Saab, bu sezonun couture haftasında nefes kesen, bizi bir anlık başka bir dünyaya çeken bir defileye imza attı. 

Eveeet bir yazımın daha sonuna geldim. Defileler hakkında yazmak ayrı bir keyif veriyor bana. Hele ki bu defileler Couture olduğu zaman! Elimden geldiğince size bu hafta hakkında ki küçük tüyo ve detayları vermek istedim. Umarım severek okumuşsunuzdur. Ben yazarken fazlasıyla keyif aldım. Bir diğer blog yazımda görüşmek üzere. Mutlu haftalar :) 

Z.Yağmur Öncel 


















You May Also Like

0 yorum

Instagram