Blogger tarafından desteklenmektedir.

Spring Summer Haute Couture-2015 ! #1

by - 10:07

Yeni yıl ile gelen yeni moda olayları... Paris'te start alan markaların 2015 Haute Couture defileleri göz kamaştıran tasarımlar ile moda severlerin gözlerini üzerlerine topladı. Birçok ünlü marka hergün farklı bir tema ve tasarımlarla göz doldurdu.  Bu yazımda bunların arasında en çok dikkat çeken ve tüm dünyanın merakla beklediği markalardan birkaçına yer vereceğim. Oldukça fazla marka olduğundan iki bölümden oluşacak bir yazı olacak. İlk kısımda Chanel, Armani Prive ve Christian Dior tasarımlarına yer vereceğim.  Işıltılı moda dünyasının renkli serüvenine hazırsanız başlayalım! 

CHANEL


Son yıllarda sürekli tercih ettiği gibi bu defilede farklı ve renkli bir tema üzerine kuruldu. Sahne düzeni ve değişik aksesuarları ile adından söz ettiren Chanel bu defilede de aynı taktiği kullandı. Koleksiyonda yer alan detaylara göre şekillenen sahne düzeni ise defilenin tam bir şölen havasına bürünmesine yol açtı.


Son dönemlerde Chanel dendiğinde akla siyah-beyaz yerine canlı renkler gelmeye başladı. Bu tasarımcısı Karl Lagerfeld tarafından ortaya çıkartılan renkli tasarımlar sayesinde oldu. Bu couture defilesinde de çiçeklerle bezeli etekler, çiçekli crop toplar ve alabildiğine canlı renkler kullanıldı. Ayakkabı seçiminde de değişikliğe giden marka çorap formunda siyah  ayakkabılar kullanmayı tercih etti. 


 Bilindiği üzere her zaman klasik bir tavrı olan Chanel, her ne kadar uçuk kaçık parçaları olsa bile klasik tavrını bir yerden hissettirmeyi ihmal etmiyor. Coco Chanel dönemi tasarımlarını andıran klasik takımlar, siyah ile beyazın uyumu bu defilede de vurgulanan bir diğer nokta oldu. Konseptin havası da bu klasik tarza kullanılan şapka ve aksesuarlar ile sağlandı. 


Defile de kullanılan ve son dönemin Chanel tarzını yansıtan küçük fakat etkili aksesuarlar oldukça ilgi topladı. Şapka ve tüller ile tamamlanan kombinler marjinal bir görünüme sebep oldu. 



Chanel defilesinden kalan diğer görüntüler ise bu şekilde. Oldukça renkli ve iç açan bir defileye imza atan Karl ve ekibinin tasarımları bu sene bakalım hangi ünlü isimlerce taşınacak ve göz kamaştıracak. 

ARMANI PRIVE




Şık ve klasik görünümün bir diğer adı olan Armani Prive koleksiyonunu görücüye çıkartan bir diğer marka oldu. Belirli renk ve kalıplarla şekillendirdiği koleksiyonunun ilk kısmında asker yeşili,ekru ve siyah gibi renklerle olan kombinler sergilendi. Ceketler,paltolar, tül detaylı elbiseler, şifon parçalar bu renkler ile klasik havaya büründü. Baharın havasını yansıtan yeşil tonları ise fresh bir görüntü sundu bizlere. 




Koleksiyonun bence parlayan kombinleri mavi ve yeşilin bu kusursuz tonları ile oluşturulanlar olmuş. Özellikle siyah ile yeşil uyumuna bayıldım. Payetli ve ışıl ışıl üstler, salaş saten veya tül eteklerle kombinlenmiş ve oldukça cool bir hava yakalanmış.  Sadece Armani değil, birçok marka bu tonları tercih etmiş bu seneki koleksiyonlarında. Bahar ve yaz aylarında  bu fresh tonlar ile sade bir hava takınacağız belli ki :) 




Büyük kuşak kemerler,ağaç yapraklarını andıran doğal motifler ve payetli-ışıltılı ceketler koleksiyonun diğer dikkat çeken parçaları oldu. Abartıdan uzak ama bir o kadar da süslü tasarımlara da sahip olan Armani abiye konusunda da doğal ama ışıl ışıl bir tablo oluşturmuş. 



Ve son olarak podyumu saks mavi ve siyahın kusursuz uyumu ile kapatan Armani Prive, oldukça başarılı bir defileye imza atıyor. Gerek tek parça tasarımlar gerekse iki parçalı tasarımları ile adından sıkça söz ettirecek gibi.  

CHRISTIAN DIOR

Chanel kadar olmasa da oldukça renkli bir diğer defile  de Dior tarafından düzenlendi. Renk seçimleri, farklı renk kombinleri,marjinal saç tasarımlarına kadar, oldukça farklı bir koleksiyon sergilendi. Aksesuar seçimlerinde, özellikle ayakkabılarda farklı bir hava yakalayan Dior,dikkatleri üzerine toplamayı başardı. 



Dior'a göz attığımızda göze çarpan ilk detay midi boy rengarenk etekler oluyor. Üst ve etek kısmında bağlantı amaçlı kullanılan halka detaylar biraz 90ların modasına göz kırpan cinsten. Birbirinden renkli ayakkabılar ise bu kombinlerin tamamlayıcısı durumunda gözüküyor. 




Mini elbise tasarımlarında ise dekolte için bel-göğüs arası bir bölgeyi tercih eden Dior, iki parça gibi algılanan tasarımlara imza atmış. Kısa kollu mini elbiselerin yanı sıra uzun kollu tasarlanan tasarımlar da defile de arzı endam etti. Uzun çizmelerle kombinlenen kolsuz mini elbiselerin aksine, uzun kollu mini elbiseler kısa bootie tarzı ayakkabılar ile tamamlandı. 



Armani Priva defilesine dair son detaylar ise yağmurluk formunda ki uzun paltolar ve tulumlar oldu. Tabloyu andıran renk karmaşası ile sunulan tasarımların yanı sıra, payetli bir tulum da tasarımlar arasındaydı. 

Haute Couture serüveninin ilk kısmı bu şekilde... Göz kamaştıran Zuhair Murad ve Ellie Saab tasarımları için ikinci bölümü beklemede kalın! 



You May Also Like

0 yorum

Instagram