Blogger tarafından desteklenmektedir.

Trend Alarmı: File çorap

by - 12:15

Son dönemlerde oldukça yükselişe geçen ve karşımıza sürekli çıkan bir detay olarak: File çoraplar. Oldukça havalı kombinlere ufak bir dokunuşla adım atmanızı sağlayan bu parça sosyal medyaya hakim olmuş birçok blogger ve ünlü ismin favori tamamlayıcısı haline geldi. Bakıldığında Kardashian ailesine üye Kylie Jenner'ın bir çılgınlığı sonucu ortaya attığı file çorap furyası oldukça tutuldu ve bir anda tüm asi kızlarımızın mom jeanlerinden fırlamaya başladı ee bizlerde yavaştan alışır olduk.
Peki file çorabı nasıl kombinlesem ? Nasıl alternatiflere sahibim? Ay bende de Kylie'de durduğu gibi durur mu ki ? gibi sorulara cevap bulmak gerekiyor. Öncelikle tarzınıza uygun olanını bulup, ne şekilde kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Alternatiflere ise daha sonra göz atıp seçiminizi yapıp sınır tanımayan ve "Açılın ben stil sahibiyim" tarzınızı konuştura bilirsiniz.

Hangisini seçsem?



File çoraplar kendi aralarında da tabi ki çeşitleniyor. Öncelikle daha sık mı yoksa daha aralıklara sahip olan bir file çoraba mı sahip olmak istiyorsunuz ona karar vermek gerekiyor. "Aman alt tarafı bir çorap alırım, giyer çıkarım" tarzı cümlelerden kaçınıyoruz. Seçici olmak ve bu kadar ufak bir detayı fazlasıyla büyütmek bu işin raconundan geliyor. Seçiminizi yaptınız bu sefer sorunlar bitmedi tabi ki. Külotlu çorap mı tercih edersiniz yoksa kısa çorap mı ? Ya kardeşim ver oradan sen bana diyerek kesinlikle kestirip atmıyoruz ve bu seçimi de yapıyoruz. Çorabımızı aldık ve eve geldik. Şimdi ben bunu neyle kombinlesem derdi tuttu bizi tabi. Hemen şöyle dolaba bir göz atıp ne kadar şuh ve asi parçamız varsa bir kot ile deniyoruz (Tabi mom jeanden aşağısı kurtarmaz haberiniz olsun).

Instagram fotosunu atlamayın!


Tüm seçimlerinizi yaptınız, çorabınızı aldınız, kombinde tamam. Şimdi sırada çok daha önemli bir görev sizleri bekliyor. Çektiğiniz selfielerinizi veya fotoğraflarınızı en uygun shop ile birleştirip Instagram'a atmak oldukça önemli bir hamle. Birçok moda bloggerı sayfalarında file çorap detayına sizlerde sıkça denk geliyorsunuzdur. Bunların arasındaki ünlü isimleri de atlamamak lazım. Yazının başında bahsettiğim gibi Kylie Jenner bu akımda ön sıralarda meşale taşıyor.

(photo: PinkFreud)

Nasıl kombinlerim?

Kombin seçeneklerine geldiğimizde ise ilk olarak kısa bilekte biten file çoraplardan bahsedeceğim. Topuklu ayakkabılar ile kombinleyenler var fakat ben daha çok spor ayakkabı gibi daha düz ayakkabılarda güzel durduğunu düşünüyorum. Topuklu ayakkabı ile daha çok külotlu çorap formunda olanları doğru tercih olacaktır. Ayakkabının tamamlayıcısı olduğundan ilk düşüneceğiniz ayakkabınız olsun.

Daha sonra altınıza giyeceğiniz parça oldukça önemli. Külotlu çorap formunda olan file çoraplar bu sezonda daha çok kotlar ile bir araya gelecek. Özellikle mom jean formunda olanları ilikleme düğmesi açık file çorabı ön plana çıkartacak şekilde karşımıza çıkacak. Üstünüze ise sezonda yine oldukça revaçta olan kadife ince askılı bir crop ve chocker kolye ile tamamladığınızda trend bir görünüme kavuşacaksınız. Bir diğer alternatif olarak yine baskılı tişörtleri alttan kıvırarak tercih edebilirsiniz. Pantolonda kot giymek istemeyenler ve klasik olmayı sevenler için ise kumaş bilekte biten paça boyu olan cigarette pantolon ve altına klasik bir oxford veya loafer model bir ayakkabı ile de kombin yapabilirsiniz. 
Size uygulayacağınız alanlar açısından ilham verecek birçok görsele yer vereceğim. Bu küçük ama etkili parça tarzını uçta yaşayanlar adına oldukça kullanışlı ve zamansız bir parça aslında. Bu sezon ön plana çıkış ve engellenemez bir yükselişi olsa bile eminim ki önümüzde ki sezonlarda da etkisini gösterecektir. 
Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram