Blogger tarafından desteklenmektedir.

Moda bülteni #Kasım2016

by - 13:32

Moda bülteni Kasım 2016
Her ay olduğu gibi bu ayda moda sektöründe birçok gelişme oldu. Bunları bir araya getirip toparladığım bir bülten ile sizlerleyim. Bu ay içerisinde ünlü markaların yeni koleksiyonları, özel tasarımlar, düzenlenen ödül törenleri, ünlü isimler ile markaların işbirlikleri gerçekleşti. Geçtiğimiz ay düzenlenen moda haftaları kapsamında ki defilelerin artçıları olarak mini hamleler markalardan gelmeye başladı. Bu ayın sonuna gelirken tüm bu gelişmeleri bilenler hafızalarını tazelemek adına bilmeyenler ise öğrenmek adına takip edebilir.  
Michael Kors’un Yeni Çantası: Mercer Bag

Michael Kors Studio Koleksiyonu yeni üyesini görücüye çıkardı. Mercer Bag model çantalarını moda dünyasına kazandıran marka zaman tanımayan tarzlar için şık bir güncelleme olmaya aday. Michael Kors çantanın tasarımı için 1930’ların vintage takılarından esinlenirken aynı zamanda markanın ikonikleşen simgesi olan kilidine de yeni bir boyut getirmiş. Çantaların çapraz takma olanağı varken çantanın ortasında bulunan fermuarda büyük kolaylık sağlıyor. El işçiliği ile üretilen Mercer Bag’in mimari çizgilerden yola çıkan tasarımı Kors ailesinde yerini aldı.

2016 American Music Awards

Her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli bir törenle sahiplerini bulan Amerikan Müzik Ödülleri bu yıl 21 Kasım gecesi Los Angeles, Microsoft Theater’da gerçekleşti. Ünlü isimlerin kırmızı halıda parladığı, tören boyunca sahne de görsel şölenin yaşandığı törende moda dünyasını gözleri de ünlü isimlerin giydiği tasarım kıyafetlerdeydi.


Bu yıl törende sunuculuğu Jay Pharoah ile birlikte üstlenen Gigi Hadid tüm gözleri üzerine topladı. Birden fazla tasarım ile hem kırmızı halıda hem de sahnede yerini alan Hadid, gece boyunca sosyal medya üzerinden en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Sunuculuğu boyunca beş farklı görünüm ile katılımcıların karşısına çıktı. Özellikle parlak ve gösterişli tasarımları tercih eden Hadid, kırmızı halıda da beyaz elbisesi ile kameraların karşısına geçti.


Gece boyunca en çok konuşulan isimlerden bir diğeri ise uzun zamandır rehabilitasyon merkezinde olan ve sektörden yaklaşık üç aydır uzak kalan Selena Gomez idi. Bu verdiği aradan sonra kırmızı elbisesi ile kırmızı halıda kameraların karşısına geçen Gomez, gecede aldığı ödül ve ödülü alırken yaptığı konuşma ile de gündeme oturdu. Ariana Grande, Lady Gaga, Karlie Kloss, Chrissy Teigen, Ciara, Bella Thorne kırmızı halıda tasarım elbiseleri ile boy gösterdi.

Bella Thorne ve Chrissy Teigen cesur seçimleri ile oldukça konuşuldu. Teigen doğum sonrasında verdiği kilolar sonucunda fazlasıyla cesur bir tercihte bulunmuş. Derin bacak dekoltesi ise sosyal medya hesapları üzerinden oldukça büyük eleştirilere yol açtı.













Kylie Jenner'ın İç Çamaşırı Koleksiyonu

Fotoğraf: Kylie Jenner
Kardashian ailesinin girişimci kızı Kylie Jenner kozmetik markasının ardından yeni bir hamlesi ile gündemde. “Kylie cosmetics “markasıyla hızla yükselen bir ivme yakalayan Jenner, bu başarısını farklı bir kulvara taşıdı. Kendi tasarımlarından oluşan bir iç çamaşırı markası oluşturan ve şimdiden sosyal medya hesaplarından büyük bir kitleye ulaşan Jenner, cüretkar pozları ile de moda dünyasında ki gözleri üzerine topladı. Gelişme aşamasında olan marka henüz satışa başlamadı. Kyliejennershop.com adresi üzerinden ürünlerin satış günü için geri sayım yapılıyor. 16 gün sonra satışın başlayacağı sitenin ve markanın reklamını Jenner kendi sosyal medya hesapları üzerinden yürütüyor.

Night Zoom 2016-17 Sonbahar/Kış Koleksiyonu

adL stil danışmanı Mert Arslan ile birlikte 2016-17 Sonbahar/Kış koleksiyonunu sundu.‘‘Night Zoom styled by Mert Aslan’’ koleksiyonu kadife, payetli kumaşları rock ve bohem tarzla harmanlıyor. Tulumlardan elbiselere, kabanlardan çeşitli pantolonlara kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesine sahip olan koleksiyonda Mert Aslan’a ait küçük dokunuşlarda bulunuyor.









Normallik Yasaktır: Adidas Originals x Rita Ora

Adidas Originals’ın ikonlarından biri haline Rita Ora Sonbahar Kış 2016 koleksiyonunun yeni ürünlerini “Normallik Yasaktı” sloganı ile sunuyor. Koleksiyon içerisinde ki parçalar Rita Ora’nın tarzından esintilerle “normal” olmayı reddediyor. Yıldızlar, üç bant ile, Adidas Originals trefoil logosu zıt renkler ve hayvan desenleriyle buluşarak, sıradanlığın dışına çıkıyor. Sokak stilinin spor ve zıtlıklarla dolu havasını bu koleksiyona yansıtan ve renkli imajının da vurgusunu yapan Rita Ora, spor tarzı sevenler ile bir kez daha buluşuyor.

Victoria Beckham'dan Dünya AIDS Günü’ne destek

Geçen ay oğlu Brooklyn ile Afrika’da HIV ile mücadele eden çocukları ziyarete giden Victoria Beckham, Dünya AIDS Günü için yardımsever tişörtler tasarladı. Tasarladığı tişörtlerde kızı Harper'ın çizimleri kullanıldı. Tişörtlerden elde edilecek gelir ise Anna Wintour, Jenna Lyons, Tory Burch DVF gibi isimlerin kurup destek verdiği Born Free Africa'ya bağışlanacak. Beckham’a birçok konuda destek verdiği yardım kampanyalara sizde göz atmak ve destek vermek için victoriabeckham.com’u ziyaret edebilirsiniz.

















Dior’un 70 yıllık tarihi ansiklopedi oluyor

Donatella Versace dönemini ele alan Versace arşivlik kitabından sonra Dior cephesinden de bu yönde bir hamle geldi. Dior 70 yıllık tarihini 7 ciltlik bir ansiklopedi serisiyle sektöre kazandırıyor. Her cilt, Dior tarihi boyunca kreatif direktörlük koltuğunda oturan bir tasarımcıyı ve onun dönemini anlatıyor.
Serinin ilk cildi Dior by Christian Dior ile başlıyor. Dior dönemiyle başlayan seri, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Ganfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons ve Maria Grazia Churi'yle devam ediyor. Palais Galliera'nın anlatımıyla, Laziz Hamani'nin fotoğraf çalışmalarıyla süslenen bu seri moda kitaplarını sevenler için eşsiz bir birikimi sunuyor.

Zeynep Yağmur ÖNCEL 

You May Also Like

0 yorum

Instagram