Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sezonun son trendleri

by - 10:53

2016-2017 kış aylarının trendleri yaz aylarından kendini göstermeye başlamıştı. Özellikle moda haftalarında tasarımcıların ve markaların defilelerinde sunduğu parçalar küçük ipuçlarını verdi. Sezonun başından itibaren kendini gösteren kadifeler, yaz aylarından bu yana vazgeçilmezimiz olan chokerlar, kurtarıcı rolü üstlenen çorap çizmeler, nakış işlemeli parçalar ve sezonda ezber bozan rose gold rengini ele aldım. Bu sezonda sık sık mağazalarda da karşılaştığımız parçalara nereden ulaşabileceğinizi ve ufak tüyoları da bulabilirsiniz. 

Yeniden merhaba “Kadife”


Öncelikle ele alacak olursak, eskimeyen ve yeniden moda dünyasına hızlı bir giriş yapan kadife parçalardan bahsetmek gerekiyor. Kadife kumaş; ayakkabıdan, aksesuarlara, kaban ve elbiselere kadar uzanan geniş bir alanda etkisini gösteriyor. Modanın zaman konusunda ki yine eskiye götürdüğü ve vintage kavramı içerisinde yer alan kadifeler bu sefer trend parçalar ile günümüze uyarlanıyor.

Eskilerin yeniden değer gördüğü ve sık sık geçmişe götüren moda akımları sezonlarda karşımıza çıkıyor. Giyimde ki alışkanlıkların moda ile değiştirildiği ve eski denilecek olanların bir anda en popüler olan halini alması da sık sık karşılaştığımız bir durum. Kadifenin günümüz modern görünümlerine uyarlanması ise oldukça kolay ve kullanışlı. Renk seçeneğinin bol olduğu ve birçok üründe kullanılan bu kumaşın kullanım önerilerine bir göz atalım.

İlk olarak kadife elbiselere bakacak olursak, cesur tercihlerin olduğu gibi günlük parçalarında olduğunu görüyoruz. Bu durum sizlere hem gün içerisinde kullanacağınız hem de gece çıkarken giyeceğiniz seçimler sunuyor. Kadife elbiseler de göğüs ve bacak dekolteli olanlarını inci kolye veya daha nostaljik aksesuarlar ile bir araya getirdiğinizde vintage bir görüme kavuşabilirsiniz. Bunu tercih etmek istemeyenler için ise bu sezonun trendlerinden biri olan tişört-elbise ikilisini kullanabilirsiniz. Bu da sizi günlük bir görünüme kavuşturacaktır. Kadife elbisenizi deri ceketiniz ve deri botlarınız ile bir araya getirmeniz ise size oldukça “cool” bir hava katacaktır.

Kadife sadece elbise veya üst giyimde değil, birçok aksesuarda da kendini gösteriyor. Özellikle mini ve sırt çantalarında sıkça karşımıza çıkıyor. Ayakkabılarda da botların kadife seçenekleri ile sıkça karşılaşıyor olmalısınız. Özellikle kot parçalarda tamamlayıcı rolünü oynuyor minik kadife aksesuarlar. Kot ceket veya kot bir pantolon ile kadife bir bot oldukça sizi trend ve rahat bir görünüme kavuşturacaktır.

Sahip olmak isterseniz bir göz atın : Kadife pileli etek  

Kış aylarına renk ve ışıltı geldi: Rose gold


Kış aylarında görmeye alışık olduğumuz renkler vardır. Bunlar genelde koyu ve pastel tonlardır. Birkaç sezondur kış aylarına hakim olan bordo, yeşil, sarı, taba gibi renklerin yanına bu sezon daha farklı bir renk katıldı. Bu renk oldukça ışıltılı ve sadeliğin tanımına yeni bir boyut getirecek bir renk : Rose gold. Rose gold pembe ve altın sarısının karışımı bir renk. Sezonda ise ön plana çıkması özellikle aksesuarlar ile oldu. Takılarda gold ve gümüşün yanına eklenen renk, kısa süre içerisinde kaban ve çantalarda da sıkça karşımıza çıkıyor.

Rose gold detaylı ürünlere göz atacak olursak takılar, kabanlar, çantalar ve özellikle sweatshirt gibi parçalar dikkat çekiyor. Gri kazak veya trikolarda minik dokunuşlarla spor havasını dağıtıp şık bir parça haline sokabiliyor. Daha iddialı seçimleri sevenler için ise baştan aşağı bu renge sahip bir kaban oldukça doğru bir seçim gibi duruyor. Fazla parlak veya ışıltılı bulanlar adına da küçük rose gold dokunuşlarla bu rengi hayatınıza sokabilirsiniz. Bunu bir kolye, küpe veya mini bir çanta ile sağlamanızda oldukça kolay.

Ünlü ve moda dünyasına yön veren tasarımcı ve isimlerinde gere günlük hayatta gerekse defilelerde rose gold parça veya detaylara yer verdiğini görmek mümkün. Telefonunda, gözlüklerinde ve artık evlilik yüzüklerinde altın renginden kopup rose gold rengini tercih ediyorlar. Bu renge kendini kaptıran isimlerde oldukça fazla. Kylie Jenner ve Katy Perry baştan aşağı bu renge boyadıkları saçlarıyla adından söz ettirmeyi başarmış isimlerden.

Sezonun gözdesi: Nakış işleme

Kış aylarına girmeden sonbaharda birçok butikte bir detay dikkat çekmeye başladı. Özellikle gömlek ve pantolonlara işlenen nakışlar mağazalarda yerlerini aldı. Ünlü markaların vitrinlerinde ve online satış yapan butiklerde bu parçalar tüketicinin oldukça ilgisini çekiyor.

Nakış işlemeli parçaların ilk dikkat çektiği parçalar gömlekler oldu. Düz renk gömleklerde ve gömlek elbiselerde çiçek işlemeli modeller sezonun gözdesi haline geldi. Mavi ve beyaz renkteki gömleklerin kol ve göğüs kısmına işlenen nakışlar klasik tarzın dışına çıkıp daha etnik bir havaya büründü.

Nakış işlemeler kazak ve gömleklerin dışında kot pantolon ve ceketlerde de yerini aldı. Özellikle mommy jeans ve boyfriend jeans modellerinde bu sezon ufak işlemeler oldukça dikkat çekiyor. Etnik veya bohem tarza sahip olanlar için vazgeçilmezler arasına girerken, klasik tarzı sevenler içinde alternatif olabilecek parçalar dolaplarda şimdiden yerini aldı. 

Sahip olmak isterseniz bir göz atın : Zara nakışlı jean , Nakışlı jean , Nakışlı mom jean

Vazgeçilmezlerden: Çorap çizme

Yaklaşık iki sezondur hakim olan bir moda trendi bu sezonda da karşımızda. Çorap çizmeler geçtiğimiz bahar aylarında da oldukça modaydı. Mağazalarda ve tasarımcıların defilelerinde sıkça karşılaştığımız ve artık alıştığımız, birçok insanında dolabında yer alan bir parça oldu.


Çorap çizmeler yeni olmayan fakat güncelliğini koruyan bir trend olduğundan hafızaları yenilemek adına birkaç küçük tüyo vereceğim. Çorap çizmelerin elde etmek istediğiniz her görünümü tamamlaması oldukça zordur. Genellikle sizin klasik ve gece bir yere çıkarken giyebileceğiniz kıyafetlerinizde kurtarıcı rolünü üstlenecektir. Diz üstünde olan modelleri ile penye bir elbiseyi bile şık bir havaya sokabilirsiniz. Fakat günlük tercihlerinizde özellikle ekstra uzun modelleri ve topukluları cesur ve vamp bir görünüme kavuşmanıza yol açacaktır. Rahatına düşkünler için ise düz veya hafif topuklu modelleri tercih etmek daha doğru olacaktır. Bir diğer nokta ise boyunuzu hesaba alarak bir çorap çizme seçmeniz. Kısa boyluların diz üstünde tercih ettikleri çorap çizmeler olduğundan daha kısa görünmelerine yol açacaktır. Kısa boyluların daha diz altı ve yüksek topuk sayılabilecek tarzda olanlarını seçmesi boyu uzun göstermesi açısından avantaj sağlayacaktır.

Çorap çizmeler genellikle süet modelleri ile karşımıza çıkıyor. Sebebi ise tamamen yumuşak ve bacağın şeklini alan bir kumaş türü olmasından kaynaklanıyor. Bu özelliğinin bir dezavantajı olarak ne yazık ki yağmurlu havalara uygun olmaktan çıkıyor. Eğer giyeceğiniz gün yağmurlu bir hava varsa çizmelerinizin su alacağını hesaba katmanızda fayda var.  

Sahip olmak isterseniz bir göz atın : Çorap çizmeBershka çorap çizme  

Kolyelerde gotik esintisi: Choker


Yaz aylarından bu yana eskimeyen ve hala mağazaların aksesuar bölümlerine göz attığınızda çeşit çeşit chokerlar ile karşılaşmanız kaçınılmaz. İnce kolyelerin yanına boğazı saran ve birçok çeşidi bulunan bu kolyeler sezonun gözdeleri arasında yer alıyor. 

Gösterişli büyük kolyeler geçtiğimiz iki sezondur oldukça modaydı. Bu senenin sonuna doğru bu trend yerini daha sade ve minimaliz takılara bıraktı. Aksesuar alanında ki bu değişimin son ayağında ise Choker model kolyeler ile tanıştık. Choker kolyeler daha çok gotik tarzın esintileri taşıyor. Fakat şuan her tarza sahip insanın kendi tarzına uyarlayabileceği kadar çok çeşitte chokera ulaşmanız mümkün.

Sahip olmak isterseniz bir göz atın : Bershka Choker Kolye , Bershka Choker

Kısa ve öz bir şekilde sizlerle sıkça karşılaşacağımız, bu sezona yön veren anahtar ve kurtarıcı parçaları paylaştım. Umarım severek okuduğunuz bir yazı olmuştur. Sevgiler, mutlu haftalar :)


Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

0 yorum

Instagram