Blogger tarafından desteklenmektedir.

2016 yazının ayakkabı trendleri

by - 01:53



2016 Yaz trendleri yazım fazla uzamasın diye ayakkabı modasına dair aldığım notları bu yazı altında toplamak istedim. Yaz bu yılda yine bunaltıcı ve sıcak yanını bizlere fazlasıyla gösterdi. Denize havuza kaçmaya çalışır olduk. Tatilde ne giydiğimizin dışında aksesuarlarımızda rahatlık açısından büyük önem taşır duruma geldi. En önemlisi ve tamamlayıcılardan biri olan ayakkabılar ise bu sezon hem rahat hem de oldukça şık. Babetlerin ön plana çıktığı bu yaz sezonunda bakalım neler dolaplarımızı ve ayaklarımızı süsleyecek?

Ponpon Modası 


Sezon başında kendini gösteren ve aslında sadece ayakkabılar ile de sınırlı kalmayan ponponlar özellikle gladyatör sandaletlere renk katıyor. Hemen her yerde karşınıza çıkacak renkli mi renkli ponpon, püskül ve iplerle donatılmış sandaletler hem düz oluşuyla konforu sağlarken hem de renkli bir hava katıyor. Genellikle butiklerde bulabileceğiniz bu ayakkabılar için aşağıya birkaç öneri alışveriş linki yazacağım. Sizde rahatınıza düşkünseniz ve renkli bir tarafınız varsa bu ayakkabılara göz atın derim. 





Lace up Babetler


Evet benim en sevdiğime gelmiş bulunmaktayız. Bağcık modası bu sezon oldukça tuttu. Bluzlardan ayakkabılara varan bir yelpazeye sahip hemde. İlk olarak göğüs dekoltesinde kendini gösteren ve oldukça iddialı parçalar ile moda dünyasına düşen bu furya daha sonraları 'lace up' babetlere yansıdı. Renk ve kumaş seçeneği oldukça fazla olan bu ayakkabılar oldukça şık bir görünüme ulaşmanız için doğru bir tercih olacaktır. 





Beyaz Sneakers


Daha bahar aylarından dolap diplerinden raflara tekrar dönen parça şüphesiz ki beyaz spor ayakkabılardır. Benim hayatımdaki rollerini size şuan anlatamam o kadar değerli ve kurtarıcılar :) Bir kombininizi sporlaştırmak istiyorsanız kesinlikle beyaz spor ayakkabılarınız ile doğru tercih yapmış olursunuz. Farklı renklerden öte beyazın yükselmesi ise sanırım her şey ile yakışıyor olması. Beyaz ayakkabının zorluğundan kaçan ben artık tam anlamıyla ayaklarımdan çıkarmaz hale geldim. Sizde spor-şık tarzı seviyorsanız veya denemek istiyorsanız hiç düşünmeden dolabınıza bir beyaz sneaker ekleyin ve olmaz dediğiniz parçalarla bir araya getirin. 

Bir göz atın : Trendyol Beyaz Sneakers 

Alçak Topuk


Sezonun bir diğer dikkat çekeni ise yüksek topukluları raftan kaldıracak bir akım trend. Alçak topuklar 70'leri geri getiriyor. Yüksek topuklular, platformlar ve ince topuklar bu sezon demode kategorisine giriyor ne yazık ki. Püsküllü ve renk renk olan modelleri benim favorilerim arasından. Oldukça rahat ve yormayacak şekilde tasarlanmış olan bu ayakkabılar yaz akşamları için vazgeçilmezler arasında. Butik ve markaların mağazalarında sık sık karşınıza çıkan bu model ayakkabılardan edinebilirsiniz. İsterseniz düğünlerde giymek adına abiye havasında olanları isterseniz daha klasik ve sade olanları tercih edip elbise ve şortlarınız ile kombinleyip yaz akşamlarında şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. 



Zeynep Yağmur ÖNCEL

You May Also Like

2 yorum

Instagram