Blogger tarafından desteklenmektedir.

#NYFW 2016 İlkbahar-Yaz

by - 16:48


Yılın en keyifli ve moda kokan zamanları şüphesiz moda haftaları ile dolu olanları. Ve bu keyifli zamanlar birkaç haftadır hızlı bir şekilde New York ile start aldı. Birçok tasarımcı ve markanın 2016 yılı İlkbahar-Yaz modasını belirlediği defileler ve birbirinden ünlü ismin göz doldurduğu parti ve eventler ile geçen bu süreci beraber takip etmeye ne dersiniz ? İlk durağımız : #NYFW !
Victoria Beckham 

Ekosenin en yumuşak ve soft halini uyarladığı tasarımları ile defilesine start veren Beckham, beyaz-borda-zümrüt yeşili uyumunu oldukça güzel kullanmış. Bu tasarımları spor rahatlığının yanı sıra klasik kesimleri ile şık bir hava yakalamak adına doğru tercihler olarak duruyor.


Koleksiyonunda bir başka uyum siyah ve turuncu geçişlerinde oldu. Bakıldığında sert bir geçiş olsa da siyah blazer cekette olan uyumunu ben oldukça beğendim. Klasik kesimli parçaları spor ayakkabılar ile bir araya getirmesi ise oldukça fresh bir hava yaratmış.


Genel olarak baktığımızda spor kesimli parçaların göz doldurduğu defilede kapanışı da yine gün içerisinde rahatça tercih edilebilecek, spor kesimli  parçalar yaptı.


Ve defile sonu kusursuz zarafeti, klasik kesim midi elbisesi ile Victoria Beckham boy gösterdi.

Givenchy 


Givenchy dendiğinde şüphesiz siyahın kusursuz uyarlamaları geliyordur akla. Defilenin açılışı da bu asil rengin asi yorumlanışı ile  start alıyor. Şifon ve saten kumaş türünü dantel parçalarla bir araya getiren marka sabahlık havasında tasarladığı kaftan ve kimonolarla çekici tasarımlar ortaya koymuş.


Defilenin dikkat çeken noktalarından biri,aksesuar olarak kullanılan bu maskeler oldu. Krem ve beyazın uyumunu oldukça güzel ve gizemli bir havaya sokan marka uzun elbiseler de bu uyumu kullanmış.


Hiçbir kadın beyaz dantele hayır diyemez herhalde. Mini elbiselerde yine geceliği andıran tasarımlara imza atan markanın bu tasarımlarının tek parça ve rahat kullanımlı olması sık sık karşımıza çıkacağının sinyallerini veriyor.


Kapanışta ise siyah ve beyaz dantelin uyumu göz dolduruyor. Salaş siyah pantolonlar ile bir araya gelen tasarımlar ile defile son buldu.


Ön Sıradakiler




Defilede ön sıraları birçok ünlü Hollywood yıldızı doldurdu. Genel olarak siyah ve beyazı tercih eden konuklar markanın defilesini büyük ilgi ile takip etti.

Alexander Wang


Moda haftasının bir diğer ilgi gören ismi Alexander Wang oldu. Açılışta croplar ile bir araya gelen çizgili parçalar konuklara tanıtıldı.


Erkek modasında da oldukça etkili olan bu marka, bu sezon için oldukça salaş ve spor parçalar tasarlamış. Çizgili parçalar burada da karşımıza çıkıyor. Biraz daha basic kalan parçalar ile spor hava tamamlanıyor.


Wang dendiğinde akla gelen siyah deriler bu defilede de kendini göstermiş. Püskül detayları olan deri parçalar spor ayakkabılar ile biraz daha yumuşak bir hava yaratmış.


Ve görür görmez Wang tarzı diyebileceğiniz birkaç parça tam olarak yukarıda duruyor :) 


Ön Sıradakiler



Marka oldukça marjinal bir havaya sahip olunca katılanlar da bir o kadar çılgın oluyor sanırım. Lady Gaga, Kylie Jenner, Nicki Minaj gibi birçok ünlü isim defilede ön sırada arzı endam etti. Moda dünyasının iki vazgeçilmezi Anna Dello Russo ve Anna Wintour ön sırada yerlerini alan diğer isimler arasındaydı.

Jeremy Scott


NYFW'nin şüphesiz en renkli defilesini ortaya koyan ve en çılgın tasarımcısı Jeremy Scott oldu. Çizgisinde devam eden ve renkli bir o kadar yaratıcı tasarımlara imza atmaya devam eden Scott yine olay yaratmış. Şeker tadında rengarenk tasarımları olan ve adından sıkça söz ettiren marka bu defilede de aynı başarıyı yakaladı.


Renkli ve birçok farklı desenin bir arada kullanıldığı kombinlerinde yer aldığı defilede yaz ayları için tasarlanan bikini ve deniz aksesuarları da yer aldı. Puantiyeli tasarımlarda turuncu rengini kullanan marka 80li yılların saç modelleri ile bir araya gelerek nostaljik bir hava yakalamış.



Son olarak enerji olarak çok yüksek olan bu parçalar rengarenk bir karnaval havasını podyuma taşıdı. Turuncu ve mavinin en muzur hali değişik ikon ve ifadelerle renklendirilmiş.

Oscar de la Renta

Benim her defilesini sabırsızlıkla beklediğim bir marka olan Oscar de la Renta yine kusursuz bir koleksiyonla New York moda haftasında parladı. Tasarımlarında ki işçiliği ve zarif duruşu ile her seferinde göz dolduran tasarımcı açılışta bu iddiasını sürdürdüğünü açıkça ortaya koymuş. Yukarıda gördüğünüz üç elbisenin her birine ayrı ayrı bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. 


Defilenin devamında floral-çiçekli desenli parçalar kendini gösterdi. Hem günlük hem de bir davette giyilebilecek seçeneklerini sunuyor.


Benim favori renklerimden biri olan bordo tasarımlar ise kusursuz kelimesinin karşılığı gibiler. Sadece rengin asaletinden mi bilemem ama ne olsa ister istemez çekiyor beni. Birde Oscar de la Renta uyarlaması olunca ortaya bu güzelim tasarımlar çıkıyor. Özellikle siyah dantelle olan uyarlamasına hayranlığımı belirtmek isterim :)


Burada da yine bordonun asaletinin midi boy klasik elbiselerde uyarlaması karşımıza çıkıyor. Marka sadece klasik olmak yerine kimi zaman çizgisinden çıkıp spor tasarımlara da imza atıyor.


Gecenin uzun elbiselerinde ise yine bir siyah-bordo uyumu dikkatleri çekiyor. Şaşırtan parça ise klasik tavrının dışında pembe siyah dantel uyumunu yakalayan elbise oldu.
  

Ve bu sonbahar sezonunun da favori rengi olan zümrüt yeşilinin etkisi belli ki İlkbahar-Yaz sezonunda da devam edecek. Bordo tasarımlarından sonra bu rengi de kusursuz bir şekilde kullanan tasarımcı mavi ve pembe ile oldukça yakıştırmış bu rengi. 


Veee kapanış siyahın asaleti ile oluyor. Vazgeçilmez dantel detayı barındıran daha ağır sayılabilecek elbiselerden, sade siyah elbiseye kadar geniş bir kitleye hitap edecek bir koleksiyon sunuyor bize Oscar de la Renta...


Michael Kors


Ve moda haftalarının vazgeçilmez ismi Michael Kors New York'ta bu sezonda yerini aldı. Şarap kırmızısı ile siyahın göz dolduran ahengi ile defileye başlayan tasarımcı, aynı tonda çiçek işlemeli tasarımlarını görücüye çıkardı.


Aynı işlemenin kum beji renginde uyarlaması ise benim en favori parçalarım olan bu midi eteği ortaya çıkarmış :) Ama podyumda klasik ve rahat kombinlerin en 'best'i şüphesiz üçüncü sırada ki gri-bej uyumu olsa gerek :)


Mavinin bu rengini üç farklı formda kullanan Kors, her tarza ufaktan göz kırpmış. Enerjisi sizcede çok yüksek değil mi bu cici parçaların ? 


Yaz deyince deniz,kum,güneş üçlüsü geliyor aklımıza. Ve bu üçlünün plaj modasında karşılığı birbirinden güzel mayo ve bikiniler olsa gerek. Bunu atlamayan Kors birbirinden güzel tasarım mayolara imza atmış.



Kapanışta ise yine ister kemerle bir araya geldiğinde bohem havaya sokabileceğiniz, isterseniz klasik bantlı bir ayakkabı ile şıklaştırabileceğiniz bir elbise olabilir bu tasarımlardan biri.


Ön Sıradakiler


Marc Jacobs 





Renk ve karmaşa: Mac Jacobs...
Oldukça fazla desen seçenekleri ile büyük bir kartele oluşturan marka bir çok kumaş türü ve renk ile de göz doldurmayı başarmış duruyor. Bakıldığında fazla göz yoran tasarımlara imza atan Jacobs sahip olduğu tarzın biraz dışında bir defileyle moda haftasında asından söz ettirdi.

Ön Sıradakiler 


Calvin Klein 





Sadelik ve soft renklerin adresi ise Calvin Klein oldu. beyazların, kremlerin, kum bejlerinin kullanıldığı defile de gecelik veya saten pijama takımlarını aratan tasarımlar oldukça dikkat çekti. Anlaşılan önümüzdeki bahar ayı her birimiz bir saten sabahlık edinsek iyi olacak kızlar :) 


Ön Sıradakiler


Bir New York moda rüzgarı böyle geçmiş oldu. Birçok ünlü sima ve markanın tüm moda camiasını bir araya topladığı bu büyük organizasyon ardından bu güzel görüntüleri bıraktı. Bundan sonra Milano moda haftası ile birlikte Londra moda haftasını beraber bulabileceğiniz bir post gelecek. Birde sizin için moda haftalarının sokak stillerine şöyle bir göz atacağınız. Yeni yazılar için eklemede kalın! Sevgiler...

Zeynep Yağmur ÖNCEL









You May Also Like

0 yorum

Instagram