Blogger tarafından desteklenmektedir.

'Fashion Week' Rüzgarı: PARIS

by - 13:37




New York,Londra,Milano ve Paris derken bir dünya defile ve moda sever bir araya geldi. Bu bahsettiğim süreç yaklaşık bir aya yakın zamandır sürüyor. Son olarak Paris'te düzenlenen defilelerinde son bulmasıyla nihayet bu yazımı kaleme alıyorum. Bunun için en yakın zamanda gerçekleşen Paris moda haftasının defilelerini ve detaylarını sizlere sunmak istedim. Benim dikkatimi çeken ve sizlerle paylaşmak istediklerime şöyle bir göz atmaya ne dersiniz? Yüksek dozda modaya hazırsanız kemerlerinizi bağlayın başlıyoruz :) 

Miu Miu 


Miu Miu defilesinde bu sonbahar-kış modasına dair ilk dikkat çeken detay uzun paltolar ve midi boy etekler oldu. Eteklerin yılan derisi renkli formlarından parlak deriye kadar uzanan formları sergilendi. Kazak-gömlek-büyük kolye kombinlerini ise oldukça beğendim. 


Defileye damgasını vuran bir diğer detay ise kazayağı deseni oldu. Marka bu deseni etekler,elbiseler,paltolar ile farklı farklı formlara sokmuş. Geçtiğimiz sezonda özellikle siyah beyaz formda gördüğümüz desen bu sezonda da renk seçenekleri ile karşımıza sık sık çıkacak gibi duruyor. 

Zuhair Murad 



Sıra geldi hayranlıkla takip ettiğim ve en başarılı koleksiyona imza atan Zuhair Murad'a. İlk olarak farklı formlarda ki tulumları boy gösterdi. Klasik bir o kadar da şık tulumlara hayran kalmamak mümkün değil. Siyah olanlarda ki dantel detayları ise markanın sıkça tercih ettiği bir başka detay. 


Zuhair Murad deyince akıllarda canlanan uzun abiyeler ise bu koleksiyonda da karşımıza çıkıyor. Bebek mavisi,siyah,beyaz ve mor renkleri ile peri masallarını aratmayan bu tasarımlar benim favorilerim arasında. 


Klasik Murad tasarımı trasnparan parçalar ve mini boy elbiseler koleksiyonda göz kamaştıran bir diğer parçalar oldular. Özellikle en sağdaki tasarımda yakaladığı siyah ve saks mavisi uyumuna hayran kaldığımı belirtmek istiyorum. 

Louis Vouitton


Moda haftasında koleksiyonunu sergileyen bir diğer marka LV oldu. Defile de ise ilk dikkat çeken detay kürk palto ve montlar oldu. Siyah,beyaz ve leopar desenli alternatiflerini tasarlayan marka,abartıyı sevmeyenler için bir modelinde sadece detay olarak kullanmayı tercih etmiş. 


Diğer tasarımlara göz attığımızda ise karşımıza degajede pencere dekolteli parçalar dikkat çekiyor. Hem klasik hem spor bir görünüm yakalamak isteyenler için ise siyah ve beyazını gördüğümüz kazaklar ile kombinler oluşturulmuş. 

Valentino 


Valentino'ya dair ilk göze çarpan siyah beyaz tasarımlar oldu. Defileye genel olarak hakim olan siyah rengi klasik tasarımlarda moda severler ile buluştu. Salaş havaya sahip olan tasarımlar olmasına rağmen markanın bu klasik şık havası dağılmamış. 


Defilenin dikkat çeken diğer detayları ise uzun kürk hırkalar ve gizli transparan detaylar oldu. 

Chanel 


Chanel defilesinden ise göze çarpan detay şişme montlar oldu. Oldukça hareketli bir koleksiyona imza atan tasarımcı Karl bu sezonda adından söz ettirecek gibi. 



Stella McCartney


Sonbahar-kış modasına yön verecek bir diğer defile Stella McCartney tarafından düzenlendi. Marka da LV'de de gördüğümüz kürk paltolar dikkat çekti. Yüksek bel salaş pantolonlar da klasik tarza vurgu yaptı. 


Marka da farklı olarak gördüğümüz bu kazak elbiseler tek kol ve salaş havasıyla koleksiyona damgasını vurdu. 

Hermes


Hermes klasik havasından ödün vermeyen bir defileye imza attı. Durağan geçen bu defileden ise beğendiğim üç kombin bu şekilde. Tasarımcısı bu sene Sonbahar-kış sezonunda sakin bir koleksiyona imza attı. 



Balenciaga


Oldukça beğendiğim bir diğer defileye Balenciaga imza attı. Grinin tonlarını oldukça şık ve asil formlara sokan tasarımcısı lazer kesim ve desenli parçalarıyla göz doldurdu. 




Kalem boy elbiseler straplez, uzun kollu ve yarım kollu formları ile sunuldu. Etek kısmında ki cep detayları ise bu sezonun yeni trendlerinden biri olacak gibi duruyor. 




Hem maskülen hem feminen görünümün harmanı bu tasarımlar ise defilede göze çarpan diğer parçalar oldu. 

Celine



Celin ise bu sezon için ilk olarak spor şıklığı tercih etti. Uzun boğazlı elbiseler ve salaş kazakları, spor ayakkabılar ile kombinleyip sergiledi. 


Defile de dikkat çeken bir diğer detayda uzun palto ve kabanlar oldu. 

Elie Saab


Genel olarak koleksiyonunda petrol mavisi,kırmızı,siyah ve asker yeşili hakim olan Ellie Saab  couture defilesinden sonra bu parçalarla da beğenileri topladı. 


Bu koleksiyonda da tulumlar karşımıza çıktı. Yine siyah,kırmızı ve yeşilin tonlarını tercih eden tasarımcı klasik tarzı deri eldivenler ile başka bir boyuta taşıdı. 


Son olarak defilede saks mavisinin siyah ile buluştuğu bu tasarımlar sergilendi. Mini kürk formunda ve uçuş uçuş tasarımlar moda severler ile buluştu. 

Isabel Marant 




Etnik desenleri her zaman seven tasarımcı Isabel Marant bu koleksiyonda da yer vermeyi ihmal etmemiş. Panço,kazak ve ceketlerde yer verdiği etnik desenli bu tasarımları sokak modası adına altın değerinde parçalar. 



Benim defilede dikkatimi çeken ve oldukça beğendiğim bu üç parça oldu. Isabel Marant yine bir marka ile işbirliği yapıp bu parçalar ile Tükiye'ye gelmeli bence :)  

Benim Paris moda haftasına dair notlarım bu yönde. Umarım beğendiğiniz bir yazı olmuştur. Bugün günlerden cuma! Haftasonunuz güzel ve keyifli geçmesini diliyorum. Sevgiler ❤️

Yagmuroncel 

You May Also Like

0 yorum

Instagram