Blogger tarafından desteklenmektedir.

Balat'ta hayat var: Cumbalı

by - 07:18

Samimi ve renkli dünyaya açılan küçük kafe: Cumbalı


Balat'ta yer alan kafelerden önceki yazımdaki giriş ile biraz bahsetmiştim. Farklı konsept ve ambiyansa sahip olan kafeler arasında bir tanesi var ki olabildiğine minik fakat dışarıdan dahi görsellik olarak sizi içine çekiyor. Bu kafenin sahibi Serhat Bey ise hem garson hem size samimiyeti ve hoş sohbeti ile bir arkadaş. Cumbalı dışarıda ki renkli şemsiyeleri, mavi renge hakim dekorasyonu ile daha dışarıdan içeriye davet ediyor.


Dünyanın beş farklı yerinden gelen kahve lezzeti



Cumbalı kafe içeriye girdiğinizde küçük bir alan olmasına rağmen oldukça fazla minik detaya sahip. Bundan önce ise lezzetlerine bakacak olursak dünyanın farklı noktalarından gelen kahve çeşitlerini görüyorsunuz. Bunlar arasında Guatemala, Kenya, Bolivya, Colombia ve Yemen kahve çekirdekleri bulunuyor. Kahve çekirdeklerini kendisi çekip kahve yapmak isteyen Serhat Bey, mekan küçük olduğundan Karaköy'de kahve çekirdeklerini çektirdiğini söylüyor. Burada dilediğiniz kahveyi yudumlarken beğendiğinizi sonrasında satın alabiliyorsunuz. Kahvelerin lezzeti ise Türk kahvesine nazaran daha yoğun. 

Cumbalı hatıralarına göz atmadan çıkmayın 

Kahvenizi yudumladıktan ve kafenin havasına kapıldıktan sonra orada yer alan birbirinden farklı Cumbalı temalı hediyeliklere gözünüz takılacaktır. Gazoz kapağından iğnelikler, anahtarlıklar, cüzdanlar ve çantalar burada sizleri bekliyor olacak. Dilediğinizi alıp arkadaşlarınıza tavsiye ederken verebilirsiniz. 

Kurabiye ve kitap satın alabilirsiniz


Hediyeliklerin dışında burada pakette kurabiye ve kitaplarda satılıyor. Balat tarihi, kahve tarih ve kültürüne dair pek çok kitaba buradan ulaşmanız mümkün. Samimi ortamına bu şekilde farklı boyutlandıran mekan sahibi kafe ve minik dükkan konseptlerini bir araya getirmiş. Kahvenizi yudumlarken dilediğiniz kitabı alıp okumanızı sağlarken, tadını beğendiyseniz kurabiyeleri stoklamanıza da imkan tanıyor. 

Küçük detaylarla büyük dokunuşlar




Kafe içerisinde her şey inanılmaz derecede düşünülüp oturtulmuş gibi. Tuvalete girdiğiniz de oldukça şaşıracağınız bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Duvarda bir pano var ve siz oraya not yazıp bırakabiliyorsunuz. Tuvalet dolabında ise "Aradığın her şey camın arkasında" yazılı sarı bir postit var. Dolabı açtığınızda hijyen anlamında gerçekten ihtiyaç duyabileceğiniz her şey burada mevcut. İçeride dikkat çeken başka bir detay ise dükkan sahibinin duvara tuttuğu çetele oluyor. Esprili bir şekilde alacaklı edasıyla isimlere çeltik atıyor. 


Bir yaz akşamı veya gündüz yolunuz düşerse renkli şemsiyeleri gördüğünüz yer bilin ki orası Cumbalı. Burada dışarıya atılan iskemle ve sandalyelerde farklı ülkelerin kahveleri ile yolculuk yaparken bir yandan sohbetin tadını çıkarın. Dükkanın "tek adamı" ise size keyifli sohbeti ile eşlik edecektir :) İlgili işletmesi ve güler yüzü için Serhat Beye bir kez daha teşekkürler.
Zeynep Yağmur ÖNCEL 

You May Also Like

0 yorum

Instagram