Blogger tarafından desteklenmektedir.

The Icon: Miroslava Duma

by - 16:36

   
 Bu yazımda hem tarzı hem kariyeri hem de özel hayatı ile moda dünyasını kasıp kavuran,efsane olma yolunda adım adım ilerleyen Miroslava Duma'nın tarzını kaleme almaya karar verdim. İlk olarak Mira'yı seçmemin sebebi ise kesinlikle idolüm olması ve hayallerimin bulunduğu noktada başarılara adım atmasıdır. Kısaca kim olduğu ve neler yaptığıyla başlayalım. 

MİROSLAVA DUMA KiMDİR? 

    10 Mart 1983 Moskova doğumlu olan Miroslava Duma ilk olarak 2008 yılında Moscow State Instutite of International Relations'dan mezun oldu. Daha sonra moda kariyerine Rusya Harper's Bazaar dergisinin editörlüğü ile adım attı. Tarzı ile dikkat çekmeye başlayan Miroslava zamanın önde gelen modacıları ve moda bloggerlarının da dikkatini çekti. Moda haftalarına katılırken yaptığı seçimler ve göz dolduran tarzı ile artık dergi editörlüğünden çok stil ikonu olması konuşulmaya başlandı. Kariyeri ve tarzı kadar özel hayatında da istikrar sahibi olan Miroslava Duma evli ve iki çocuk sahibi. 

    Biraz olsun kişisel bilgilerine değindiğimize göre artık tarzına ve moda anlayışına göz atabiliriz.   



Şık olduğu kadar günlük kombinleriyle de tarzını konuşturmayı bilen Miroslava,fazlasıyla spor tercihleri olsa bile topuklu ayakkabılarından vazgeçemiyor. Aksesuar kullanımında sadeliği tercih ederken;ekose,çizgili ve salaş parçaları da sıkça kullanıyor.



Şüphesiz moda haftalarındaki görüntülerine göz attığımızda dikkatimizi çekecek ilk şey kombinlerini tamamladığı kaban ve paltoları olacak. Son derece şık ve asil bir şekilde yorumladığı ve kendi tarzını kattığı bu kombinleri benim favorilerim arasında. Bu tarza imza atarken vazgeçilmezleri ise kuşkusuz stilettoları... 


Miroslava Duma'nın bir diğer hayran olunası yanı ise benim de yaptığı kombinleri hayranlıkla takip ettiğim şapka,bere ve eşarpları... Tam anlamıyla bir moda akımı başlattığı eşarp bağlama tarzı onunla bir bütün haline geldi ve moda haftalarının fenomeni haline geldi. Şapka ve bere tercihinde de cesur ve marjinal tercihler yapan stil ikonumuz tarzını bu şekilde sıkça taçlandırıyor. 


Evet gelelim her kadının mutlaka zaafı olan çanta tercihlerine... Miroslava'nın sıkça kullandığı iki markadan söz edebiliriz. Bunlar: HERMES ve CHANEL. İlk olarak Hermes çantalarına göz atarsak; renk renk adeta bir moda şöleni sunan bu çantalar için Mira'nın vazgeçilmezleri arasında olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde.Kıyafet seçimlerinin yanı sıra kullandığı bu çantalarla da göz doldurmaya devam ediyor. Rahat etmek için günlük hayatında da kulladığı bu büyük ve kullanışlı çantalar herkes için iyi bir seçim olurdu herhalde :)


Miroslava'nın bir diğer tercihi ise Chanel çantalardan yana. Genel olarak markanın mini çantalarını tercih eden Mira hareketli parçalarını bu küçük çantalarla süslüyor. Davetlerde ve alışverişe giderken seçtiği bu mini çantalar belli ki kurtarıcı rolündeler.


Sevimli suratı ve şirinlik abidesi yüz hatlarına göz attığımızda ise iddialı Miroslava'dan eser kalmıyor. Makyajında tercihini sadelikten yana kullanan Miroslava'nın favori ürünü ise gözlemlediğim kadarıyla eyeliner. Genel olarak kısa veya küt olarak şekillendirdiği saçları ise bu sade tavrını tamamlıyor. Saç aksesuarlarını düşünürsek bunu normal karşılamak gerekiyor.




Ve son olarak takdir ettiğim bir diğer tarafına değinmeden bitirmek olmaz. Bunca koşuşturmaca ve moda aşkının yanında bir de çocuk sevgisine sahip olan Miroslava hamileyken bile meslek aşkından ve tarzından ödün vermedi. Mesleğinde ki hızlı yükselişini bu azim ve meslek aşkına yormak yanlış olmaz sanırım. Hamile tarzına değinecek olursak,minyon tipinde sırıtmayan ve güzelliğine güzellik katan bu dönemde moda haftalarında göz doldurmaya devam etti. Tarzı da birçok anne adayına ilham verecek şekildeydi. Geçtiğimiz Ekim ayında ki moda haftasında ikinci bebeğini bekleyen Mira her şeye rağmen davetliler arasında yerini aldı.


  


      Evet benim naçizane Miroslava hayranlığım ve gözlemlediklerim bu yönde. Yaptıkları,gazeteci yönü ve tarzı ilerde mesleğim olacak olan gazetecilikte ve modaya bakış açımda her zaman bir yön gösterici olacak. Umarım severek okuduğunuz bir yazı olmuştur. Biraz olsun bu tarz hanımefendiyi sizlere sevdirebilmiş,tarzını tam anlamıyla anlatabilmişimdir. Mutlu bir haftasonunuz olsun! 

Sevgiler
-Y


   





You May Also Like

0 yorum

Instagram